Dr. Gary Kaplan, lider in medicina integrativa, care combina stiinta vestica cu tratamentele alternative, prezinta cateva combinatii ideale de alimente.

Ca sa ne mentinem o sanatate optima, corpurile noastre au nevoie de vitamine, minerale si fitonutrienti. Legumele, fructele, nucile, verdeturile si cerealele integrale contin aceste componente importante. Totusi, efectul pozitiv asupra organismului poate fi imbunatatit prin combinatii inteligente, spune Dr. Kaplan. Acesta, intr-un articol pentru Body Mind Green, vorbeste publicului larg despre sinergia alimentelor, o idee care a capatat popularitate mai ales in ultimii ani si care specifica faptul ca, anumite componente din diverse alimente pot sa aiba un efect nutritional mai puternic, daca sunt combinate.

De exemplu, turmericul combinat cu piperul negru, asigura absorbtia mai buna a turmericului de catre organism, datorita peperinei, care se afla in piper.

Curcumina, substanta activa din turmeric are efecte anti-inflamatoare si anti-oxidante importante. Turmericul+piperul negru este iata, un exemplu de sinergie alimentara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023

Iata alte exemple:

1. Banane + Iaurt

Bananele contin inulina, un carbohidrat de origine vegetala. Cercetarile au aratat ca inulina in combinatie cu iaurtul, creste productia de bacterii lactice si astfel ajuta digestiei si merge chiar mai departe, ajutand intarirea imunitatii.

Foto: By almaje /Shutterstock

Daca deja iti place sa mananci iaurt ca mic-dejun sau gustare, alege un iaurt care contine mai multe proteine si adauga si o banana acestei gustari.

 

2. Salata de spanac + boabe de naut + ardei gras rosu

Aceasta este o combinatie ideala pentru vegetarieni. Daca fierul din carne si peste este mai usor de aborbit in organism, cel de origine vegetala este mai bine absorbit in combinatie cu vitamina C (acid ascorbic), dupa cum au aratat mai multe studii. Astfel, o salata de spanac si boabe de naut (bogata in fier), in combinatie cu ardei grasi rosii proaspeti – care sunt o sursa buna de acid ascorbic, este o masa foarte sanatoasa mai ales pentru persoanele care au deficiente de fier.

Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Riscurile comune ale consumului de anticoncepționale NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

2. Vegetale + ulei de masline

Cercetarile au aratat in nenumarate randuri ca, vegetalele, in special cele colorate cum ar fi ardeii, rosiile, spanacul, broccoli, kalele, ar trebui sa fie consumate impreuna cu uleiuri monosaturate, cum ar fi uleiul de masline – ca sa cresti absorbtia de carotenoide in corpul tau. Carotenoidele fac parte din categoria fitonutrientilor care au puternic efect antioxidant si proprietati anti-inflamatoare.

Puteti de asemenea sa mai consumati impreuna cu vegetale oua si avocado care de asemena contin grasimi sanatoase si care ajuta de la absorbtia carotenoidelor.

3. Ceai verde + lamaie

Un studiu efectuat in anul 2007 de catre Universitatea Purdue a aratat ca adaugand citrice sau vitamina C in ceaiul verde, te va ajuta sa absorbi mai bine catechina, un antioxidant foarte puternic care se gaseste in ceai.

NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor 

Studiile au mai aratat ca aceasta substanta are efecte foarte bune in preventia cancerului si de asemenea au un impcat pozitiv in ceea ce priveste sanatatea sistemului cardiovascular, datorita efectului anti-inflamator.

5. Ciocolata neagra + mere

Ciocolata neagra este delicioasa (de cel putin 70% cacao), dar are si beneficii asupra sanatatii, cum ar fi imbunatatirea sanatatii cardio-vasculare.

Ciocolata neagra este bogata in catechina si astfel, cand este consumata impreuna cu merele, care contin flavonoide, acestea au un efect benefic asupra organismului.
 

Foto fr si main: By Iryna Denysova /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri