Terapia Bowen reprezinta, in primul rand, o tehnica manuala prin care se poate induce relaxarea profunda a corpului, pentru ca in aceasta stare sa-si poata exprima capacitatea de revenire la echilibru la intregul sau potential.

Dupa opt ani de practica, cred ca pot spune fara sa gresesc ca terapia Bowen reprezinta, in primul rand, o tehnica manuala prin care se poate induce relaxarea profunda a corpului, pentru ca in aceasta stare sa-si poata exprima capacitatea de revenire la echilibru la intregul sau potential.

TERAPIA BOWEN sau arta de a intelege corpul uman

Foto: andras_csontos / Shutterstock.com

Asocierea terapiei Bowen cu masajul, chiropractica, presopunctura sau orice altceva este complet gresita, principiile de baza ale tehnicii Bowen fiind complet diferite. Este corect sa spunem ca Tom Bowen a inventat o terapie extrem de eficienta care ii poarta astazi numele, dar cred ca si mai corect ar fi daca am spune ca acest om genial a inventat o metoda terapeutica prin care a ridicat la nivel de arta intelegerea profunda a corpului omenenesc. Doar asa se poate expica multitudinea de proceduri cu indicatii precise de utilizare, modul in care este conceputa fiecare procedura in parte, insistenta lui in indicatia de a se respecta pauzele intre miscari si de a se lucra cu un anumit nivel de presiune moderata asupra tesuturilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Terapia Bowen este deopotriva de pasionanta atat pentru cel care o practica, dar mai ales pentru cel care o primeste, caci este o mare satisfactie pentru terapeut sa-i poata ajuta intr-un mod placut pe cei aflati in suferinta, iar pentru cei bolnavi este peste asteptarile lor ca un ,,tratament " sa nu presupuna niciun disconfort, ci dimpotriva. De altfel, o pacienta mi-a spus odata:,, Ceea ce faceti dumneavoastra nu e terapie, e rasfat - sa te faci bine si sa te si simti bine in timp ce te faci bine, asta e culmea!"

Sigur ca terapia Bowen nu e un panaceu, dar in problemele cronice (deci cele care nu necesita interventii de urgenta), ajutorul pe care il poate da este mare si orientat foarte divers. Este o buna alegere in probleme articulare , cum ar fi discopatia lombara sau spondiloza cervicala, dar la fel de bine functioneaza si in situatii complet diferite, cum ar fi, spre exemplu, hernia de disc sau atacul de panica.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Este bine de stiut ca rezultatele sunt cu atat mai rapide si mai complete, cu cat afectiunea e de data mai recenta. Din pacate cele mai multe persoane apeleaza la terapia Bowen ca la o ultima solutie, dupa ce le-au epuizat pe toate celelalte, permitand cronicizarea bolii si agravarea simptomelor.

Informatii by Luiza Predescu

https://www.terapeutic.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri