Sinuzita reprezinta o problema cu care foarte multe persoane se confrunta in sezonul rece.

via Healthy Kudika

Trebuie sa stiti ca la nivelul oaselor fetei exista mai multe sinusuri, care sunt un fel de camere pline cu aer si captusite de o mucoasa specifica. De o parte si de alta a nasului se afla sinusurile maxilare, la nivelul bazei nasului de afla sinusul frontal, iar in jurul ochilor exista de asemenea sinusuri (sinusul sfenoidal si etmoidal). Cand mucoasa acestor sinusuri se inflameaza sau la nivelul acestora se dezvolta o infectie, vorbim despre sinuzita.

Sinuzita – simptome

Simptomele sinuzitei constau in special in:

  • Senzatie de presiune la nivelul obrajilor, ochilor sau fruntii;
  • Nas infundat
  • Secretii nazale care ajung la nivelul gatului
  • Dureri de cap
  • Febra
  • In cazul infectarii: secretii nazale purulente, cu miros neplacut.

Tratamente naturiste pentru sinuzita

Inhalatiile cu sare si ceaiuri calmante

De fiecare data cand raciti sau periodic daca suferiti de rinite sau deviatie de sept ar trebui sa faceti aceste inhalatii.

Fierbeti 2 litri de apa, apoi puneti lichidul fierbinte intr-un recipient cu gura larga, cum ar fi un castron sau o cratita. Puneti un varf de lingurita de sare naturala neiodata si 2 lingurite de ceai calmant: ceai de musetel, de sunatoare, de rostopasca sau de menta. Puteti combina ceaiurile.

Puneti apoi un prosop pe cap si formati un cort deasupra recipientului cu apa fierbinte, sare si ceaiuri. Inhalati aburi la temperatura suportabila pentru 15 minute. Pastrati langa voi o batista, este posibil sa aveti nevoie sa o folositi.

Tratamente naturiste pentru sinuzita: Bai fierbinti cu eucalipt

Faceti saptamanal bai fierbinti in care ati turnat 1-2 lingurite de ulei de eucalipt. Eucaliptul prezinta proprietati tonice intense asupra sinusurilor si cailor respiratorii, crescand imunitatea la acest nivel.

Tratamente naturiste pentru sinuzita: Saculet cu sare incinsa

Folositi, de fiecare daca cand aveti dureri, un saculet cu sare incinsa, pe care il mentineti pe zonele dureroase, in dreptul sinusurilor. Puneti intr-o cratita sare si dati drumul la foc mic, amestecand des. Cand sarea este incinsa, turnati-o intr-un saculet cu pereti grosi sau chiar intr-o soseta de iarna. Aplicati compresa fierbinte la nivelul sinusurilor care dor. Temperatura compresei cu sare trebuie sa fie suportabila.

Cititi articolul integral pe Healthy Kudika

Foto homepage: Piotr Marcinski / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri