Sucul de morcovi este delicios fie consumat ca atare, fie combinat cu suc de mere, spanac etc. Consumati-l ca pe un elixir al sanatatii!

Se stie ca fructele si legumele de culoare portocalie sunt asociate cu un risc mai scazut de debut al bolilor coronariene. Conform cercetarilor, consumul regulat de morcov scade riscul aparitiei acestor afectiuni cardiace cu 32%.

Sucul de morcovi poate fi folosit ca tratament naturist si in cazul constipatiei. Amesteca 5 parti de suc de morcovi cu o parte suc de spanac crud si consuma in mod regulat pentru a scapa de constipatia cronica.

Foto: Olyina / Shutterstock.com

Sucul de morcovi este excelent si in mentinerea sanatatii ochilor si a unei vederi optime. Contine luteina, betacaroten si zeaxantina, antioxidanti care protejeaza impotriva anumitor afectiuni oculare precum astigmatism, degenerare maculara si cataracta.

Sucul de morcovi are un afect antiinflamator fiind indicat in reducerea efectelor anumitor afectiuni inflamatorii precum artrita, reumatism, guta etc. Gratie proprietatilor sale anti-inflamatorii, morcovul a fost comparat ca efect cu substante medicamentoase precum aspirina, ibuprofen, naproxen sau celebrex.

Sucul de morcovi are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, marind capacitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor si imbunatatind productia de globule albe din sange.

Sucul de morcovi are proprietati vindecatoare, ajutand totodata si la curatarea rinichilor.

Sucul de morcovi are un efect diuretic si ajuta totodata si la reducerea retentiei de apa din organism.

O ceasca mica de suc de morcovi consumata in fiecare dimineata timp de o saptamana poate ajuta la eliminarea viermisorilor intestinali la copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri