12:08, 6 August 2015 publicat în Tratamente naturiste174 share-uri

Apa de trandafiri se obtine prin distilarea petalelor acestor flori superbe, si are proprietatea de a calmas si netezi pielea. Uleiul de trandafiri este insa cu mult mai pretios si greu de obtinut, in acelasi timp este folosit pe scara laraga in industria cosmetica, gratie unei descoperiri care s-a facut in urma cu jumatate de secol, in Persia.

Uleiul obtinut din trandafirul bulgar este considerat a fi cel mai bun din lume si este folosit de case celebre de moda cum ar fi Christian Dior sau Channel. In forma sa cea mai pura, acest ulei este foarte scump, pentru ca este nevoie de 2 milioane de flori de trandafiri ca sa obtii 940 ml de esenta.

Istoria esentei de trandafiri si a beneficiilor sale cosmetice extraordinare ne poarta in Persia, unde a fost descoperit din intamplare. Maud Grieve, in cartea sa „A Modern Herbal” spune foarte frumos aceasta poveste: „Uleiul de trandafiri a fost descoperit undeva intre anii 1582 si 1612. La festinul nuntii Printesei Nour-Djihan cu Imparatul Djihanguyr, fiul lui Akbar, un canal ce circonda gradinile palatului, a fost umplut cu apa de trandafir. Perechea proaspat casatorita se scalda in apa frumos mirositoare si astfel, cei doi au observat un fenomen interesant - caldura soarelui a separat apa de uleiul esential al trandafirilor.

Citeste si:
Fațetele din zirconiu: De ce și când să le alegi?
Fațetele din zirconiu: De ce...
Foto: By Christian Jung /Shutterstock

Uleiul a fost colectat si transformat in parfum. Descoperirea a fost imediat preluata si parful din ulei esential de trandafir a inceput a fi produs in Persia din anul 1612, iar pana la sfarsitul secoluli 17, distileriile din Shiraz produceau parfumul pe scara larga.”

Citeste si:
Universul aromelor - totul despre parfumuri!
Universul aromelor - totul...

Astazi, multe parfumerii si firme de cosmetica folosesc uleiul de trandafir. Acesta poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, datorita puterii sale de hidratare, hranire si netezire.

Aceasta reteta cosmetica pentru ten provine din vechi timpuri persane:

Combina 40 ml de glicerina, 40 de ml de apa de trandafiri, cateva picaturi de ulei de trandafir, 20 ml de gel de aloe vera. Lasa acest amestec intr-un frumos borcanel de sticla, intr-un loc racoros si uscat. Glicerina ajuta la hidratrea pielii iar apa de trandafiri de asemenea hidrateaza, netezeste si lasa un aspect placut pielii, avand de asemenea un efect anti-microbian.

 Via natureandhealth.com.au

Foto fr si main: By vesna cvorovic /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri