, 30 Noiembrie -0001 publicat în Tratamente naturiste 31 share-uri

Ne abuzam corpurile fumand tabac. Pentru o placere care dureaza doar cateva momente, ne intoxicam organismul si il supunem unui proces care nu ii este firesc.

Procesul de a ne lasa de fumat este insa adesea deficil. Dar ne poate ajuta sa stim in ce fel corpul incepe sa isi restabileasca echilibrul chiar la putin timp de la ultima tigara pe care am fumat-o si in ce mod am face bine organismului, renuntand la acest obicei nociv.

Foto: Flickr.com; ISOtob

1. La 20 de minute dupa ultima ta tigara, presiunea din sange si pulsul tau vor scadea, reintorcandu-se la normal. Temperatura din mainile tale si din picioare va creste.


2. La 12 ore, nivelul de monoxid de carbon din sange scade si se intoarce la normal. Nivelul de oxigen din sange incepe sa creasca. Simti mai multa pofta de viata, dormi mai bine si iti simti organismul mai puternic.


3. Dupa 24 de ore, riscul de atac de cord scade semnificativ.


4. Dupa 48 de ore, terminatiile nervoase se regenereaza si iti recapeti simtul mirosului si al gustului.5. Dupa 3 luni, circulatia sangelui se imbunatateste, mersul devine mult mai usor si accesele de tuse se reduc. Functionarea plamanilor este in mod fundamental imbunatatita.


6. Intre 1 si 9 luni, sinusrile se decongestioneaza, si respiri profund.


7. Dupa una an, riscul de boala de inima coronariana se reduce la jumatate in comparatie cu perioada in care fumai.


8. Dupa 5 ani, organismul tau se reface complet, ca si cand nu ai fi fumat niciodata.


9. Dupa 10 ani, riscul de a dezvolta boli care au legatura cu fumatul este acelasi ca in cazul non-fumatorilor. Dieta si fumatul contribuie la 60% dintre cazurile de cancer.


10. Dupa 15 ani, riscul de riscul de boala de inima coronariana si de atac de cord este foarte mic, precum in cazul non fumatorilor.

Foto dr.: Flickr.com/ alex 1560

Foto homepage: Wikimedia Comoons


Idee de articol via www.spiritscienceandmetaphysics.com
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri