Durerea de spate: scapa de ea prin... CALDURA!

12:06, 25 Iunie 2015 publicat în Tratamente naturiste20 share-uri

Te supara durerea de spate? Iti doresti sa faci miscare, dar ai spatele intepenit? Aplicarea locala a caldurii reprezinta o metoda sigura si eficienta pentru reducerea durerii de spate si redobandirea mobilitatii.

Comunicat de presa

Pentru a profita de efectele binefacatoare ale caldurii, nu mai suntem nevoiti sa apelam la buiote, cataplasme sau alte leacuri de pe vremea bunicii. Acum avem la dispozitie metode moderne de termoterapie, cum sunt cremele incalzitoare.

Citeste si:
4 lucruri de știut înainte de a cumpăra o nouă geantă de mână
4 lucruri de știut înainte de...

Durerea de spate, semnal de alarma

Foto: Durere de spate, coloana vertebrala @Shutterstock

Durerea de spate afecteaza milioane de persoane in intreaga lume. Pana la 80% din populatie ajunge sa sufere din cauza durerii de spate de-a lungul vietii. Actualmente, 1 persoana din 5 suporta durerea de spate de cel putin 3 luni, potrivit ghidurilor europene privind managementul durerii cronice de spate. Cu toate acestea, durerea de spate este adesea ignorata si netratata corespunzator.

Citeste si:
Cinci modalități prin care poți atinge imaginea dorită în 2021
Cinci modalități prin care...

Pentru multi dintre pacienti pot trece chiar si 10 ani sau mai mult pana la stabilirea cauzei durerii de spate. Or, diagnosticul precoce si tratamentul adecvat sunt esentiale pentru reducerea durerii si limitarea consecintelor pe termen lung: scaderea calitatii vietii, deficit locomotor, incapacitate de munca. Pentru a nu ajunge aici, medicii va recomanda prezentarea la un consult de specialitate de la primele semne ale durerii de spate.

Cum actioneaza caldura?

In majoritatea cazurilor, durerea de spate este de origine mecanica, adica se asociaza cu efort fizic excesiv, traumatisme, posturi vicioase, sedentarism. In aceste cazuri, aplicarea locala a termoterapiei este o solutie eficienta pentru calmarea durerii. Caldura actioneaza benefic asupra tesuturilor moi: muschi, tendoane, ligamente.

Cum in majoritatea cazurilor durerea acuta de spate este provocata de o contractura puternica a musculaturii paravertebrale, caldura este indicata cu predilectie in astfel de situatii pentru calmarea durerii si combaterea rigiditatii. Cand caldura este aplicata la locul durerii, semnalele dureroase care sunt transmise catre creier vor fi inlocuite cu semnale de cald. In plus, aplicata la nivel local, caldura determina vasodilatatie, proces care asupra unei zone dureroase sau afectate de rigiditate are urmatoarele efecte pozitive:


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri