Ciuperca piciorului (piciorul atletului sau Tinea pedis) reprezinta o patologie destul de frecventa care apare din cauza mentinerii umiditatii piciorului.

3. Ulei de portocala

Foto: Shutterstock.com; portocala, ulei de portocala

Ca sa scapi de ciuperca piciorului, si uleiul de portocala este o buna optiune. Poate fi aplicat cu ajutorul unei pipete, intre degetele picioarelor si sub unghii, in fiecare zi. Lasa ca uleiul sa isi faca efectul cel putin o ora.

Este recomandat sa testezi uleiul de portocala pe o mica portiune de piele, inainte sa il aplici, caci acesta poate cauza reactii alergice.

4. Otet alb

Ca sa distrugi ciuperca picorului, otetul alb este de asemenea un ingredient excelent. Aesteca doua parti de apa calda si una de otet alb si inmoaie piciorul infectat pentru cel putin 10-15 minute. Dupa aceasta operatiune, clateste bine piciorul ca sa previi imprastierea infectiei. Repeta acest tratament o data la doua zile.

5. Usturoi

Aplica un amestec de ulei de usturoi si otet alb, in cantitati egale si aplica pe ciuperca piciorului. Daca nu ai ulei de usturoi, poti folosi si usturoi zdrobit amestecat cu putin ulei de masline si otet.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri