Banal si ieftin, dar miraculos! Sucul de cartofi cruzi este cu adevarat o licoare extraordinara si are proprietati vindecatoare deosebite. Sucul de cartofi cruzi este util indeosebi in tratarea gastritei, a colitei si a ulcerelor gastrice!

Sucul de cartofi cruzi este folosit si ca tratament impotriva migrenelor care apar in mod frecvent, dar si a constipatiei. Pentru a scapa de constipatie sau a o evita, sucul de cartofi cruzi diluat in apa calduta este excelent. Dimineata, o jumatate de cana de suc de cartofi amestecat cu apa calduta te poate ajuta nu doar sa scapi de constipatie, dar si sa eviti uscarea excesiva a pielii.

Foto: Cartofi dulci, Suc de cartofi dulci via Shutterstock

Totodata, sucul de cartofi cruzi poate avea un efect detoxifiant si de curatare a ficatului. Bea in fiecare dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit sau cu jumatate de ora inainte dejun, sucul obtinut din 200 de grame de cartofi cruzi.

!!!!!!! Mare atentie atunci cand prepari sucul de cartofi cruzi! Trebuie sa il consumi intotdeauna proaspat, imediat ce l-ai preparat. Trebuie in acelasi timp sa il prepari din cartofi cat mai proaspeti, cat mai sanatosi. Deoarece o buna parte din nutrientii cu care se lauda cartofii se afla in coaja sau sub coaja, poti sa obtii sucul fara sa ii decojesti. Asigura-te in schimb ca sunt cartofi organici 100% si ca in coaja lor nu se afla reziduuri de pesticide.

Totodata, fii atent ca acei cartofi pe care i-ai destinat stoarcerii sa nu fie nici incoltiti, nici verzi, nici patati, nici deshidratati. Acestia contin un alcaloid toxic numit solanina care poate cauza diaree, greata, dureri de cap, de stomac, ameteli atunci cand se afla in cantitate prea mare in organism. In plus, desi majoritatea facem acest lucru, ai grija ca in laditele in care depozitezi cartofii sa nu adaugi si ceapa langa. Cele doua legume emit anumite gaze, avand tendinta de a se degrada una pe cealalta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri