Pe chipul nostru fara machiaj, se citeste imediat starea de sanatate fizica si emotionala, pielea fiind un fidel barometru pentru tot ceea ce se intampla dincolo de ea, atat in interiorul, cat si in exteriorul nostru.

Acneea vulgara este rezultatul unei suprainfectii cu diversi agenti patogeni a zonelor care prezinta exces de sebum, manifestandu-se indeosebi pe fata, dar deseori si pe spate. Ea apare in mod uzual la varsta adolescentei, datorita dezvoltarii activitatii glandelor hormonale.

Atunci cand acneea persista si dupa varsta adolescentei fenomenul este asociat cu problemele de ordin hormonal, disfunctii metabolice si nivelul ridicat de stres din viata noastra.

Cauzele aparitiei acestei afectiuni sunt multiple, aproape mereu existand si o predispozitie a anumitor persoane pentru acnee, de aceea este necesar sa abordam un program complex de ingrijire bazat pe o nutritie adecvata si un tratament cosmetic ce contine o rutina specializata de ingrijire a tenului. Exista studii care certifica legatura stransa dintre tipul de alimentatie pe care il avem si felul in care ”se prezinta” acneea noastra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Oxitocina – tot ce trebuie sa stii Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii 

Asadar, ce anume va trebui sa mancam sau sa nu mancam atunci cand ne confruntam cu aceasta problema?

Dr. Ruxandra Plesea, medic rezident in diabet zaharat, boli de nutritie si metabolism si specialistul Centrului de Frumusete si Sanatate Neli Pfeiffer - Apiestetic pe astfel de problema, a declarat: "La persoanele predispuse la acnee, o dieta atent supravegheata poate aduce beneficii majore: poate ameliora mult leziunile specifice, poate tine sub control activitatea glandelor sebacee pentru ca acestea sa nu mai produca in exces sebum si keratina, poate favoriza refacerea tesutului traumatizat si poate reduce nivelul de inflamatie.”

In primul rand va trebui sa renuntam la dulciuri sau mai bine zis la alimentele cu un indice glicemic crescut deoarece acestea stimuleaza in exces glandele sebacee, exact ceea ce nu ne dorim. Va trebui sa acordam o atentie mai mare aportului de vitamine (A, C, E) din surse naturale pentru a impiedica hiperkeratinizarea in exces si congestia pielii si pentru a lupta cu succes cu infectia si inflamatia. Aportul de minerale in cantitati optime este esential. Zincul este un mineral cheie in sanatatea pielii si se gaseste in mancaruri precum vegetalele cu frunze verzi, nuci, leguminoase, seminte de floarea soarelui, ciuperci.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Cele mai încurajatoare citate despre succes Principiile de bază ale mașinii CNC

Atentie insa si la unele minerale in exces, ce agraveaza acneea, precum iodul din suplimentele alimentare.
“_Este nevoie de diete de detoxifiere periodice pentru a ajuta organele specializate ale corpului in detoxifierea organismului, sa functioneze la paramentri optimi. Aceste cure de detoxifiere trebuie urmate la indicatia si sub supravegherea unui specialist in nutritie, deoarece ele pot afecta sistemul nostru imunitar sau chiar deregla metabolismul.”, subliniaza medicul Ruxandra Plesea.


Sanatatea ficatului si a tubului digestiv se vor reflecta la nivelul tenului.
Acneea apare de multe ori si ca urmare a intolerantelor alimentare sau ca efect al unei stari avansate de intoxicare a organismului nostru datorita supraexpunerii la tot felul de toxine provenite din mediul extern sau intern.

Important este si continutul de fibre alimentare din dieta noastra; alegem alimentele integrale precum cerealele si leguminoasele cat mai neprocesate si incercam sa ne ferim de dietele prea bogate in carne si lactate, acestea fiind produse lipsite de fibre alimentare si care in exces sunt alimente proinflamatorii.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Este timpul să renunți la a te mai încrede în vorbele goale! Urmărește faptele celor din jur

Informatii oferite de Centrul de Frumusete si Sanatate Neli Pfeiffer - Apiestetic

Foto homepage: Shutterstock.com; acnee


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri