Din Brazilia pana in Orientul indepartat, cafeaua este cu siguranta, unul dintre cele mai populare bauturi. Din toate timpurile, a bea o cafea este un gest incarcat de atat de multa simbolistica. Cafeaua are conotatii magice – este cunoscut ghicitul in cafea, dar astazi inseamna si apropiere.

4. Cafeaua ajuta inima

Cafeaua scade riscul unor boli de inima si atacului de cord. Un studiu foarte serios, efectuat pe parcursul a 5 ani de zile demonstreaza cat de mult ne ajuta cafeaua. Studiul a avut ca subiecti 41.000 de femei. Obiceiul de a bea pana la 3 cafele pe zi a fost legat de reducerea riscului de a dezvolta boli de inima.

Foto: Shutterstock

5. Cafeaua imbunatateste sanatatea vasculara si nu creste presiunea sangelui

Contrar celor pe care le stiam pana acum, s-a demonstrat recent ca de fapt, cafeaua imbunatateste sanatatea vasculara. De asemenea, consumul de cafea ajuta presiunea arteriala, pe termen lung. Este adevarat ca pentru scurt timp cafeaua creste presiunea din sange, dar aceasta revine la normal odata ce cafeaua este metabolizata.

Un studiu efectuat recent arata ca dupa 8 saptamni de consum regulat de cafea, subiectii au demonstrat o tendinta semnificativa in ceea ce priveste scaderea presiunii sangelui.

6. Cafeaua este buna pentru piele

Consumul de cafea previne cancerul de piele! Un studiu publicat de catre Jurnalul Cancer Research arata ca bautorii de cafea prezinta un risc mai scazut de a dezvolta cancerul de piele.

7. Cafeaua imbunatateste metabolismul si ajuta la arderea grasimilor

Cafeaua ne ajuta sa ardem mai usor caloriile! Un studiu arata ca 500 de ml de cafea consumati zilnic, pentru o perioada de 4 saptamani, poate fi de ajutor pentru persoanele supraponderale care isi doresc sa slabeasca. Un extract din cafeaua verde administrat pentru 6 saptamani s-a dovedit a fi de asemenea foarte eficient, ducand pe o perioada de 6 saptamani la pierderea a 8 kilograme, ceea ce este foarte impresionant.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri