Kombucha este considerata un elixir al sanatatii si tineretii, despre acest uimitor remediu natural anticii crezand ca aduce nemurirea.

Ciupercile medicinale au fost apreciate de milenii pentru efectele tamaduitoare, fiind folosite atat in preventie, cat si in tratarea a numeroase boli.

Misterioasa Kombucha a uimit pana si lumea medicala, care inca nu a elucidat toate misterele tamaduitoare ale acestui adevarat elixir.

Kombucha – supranumita si Bautura Vie, Ceaiul Zeilor sau Ciuperca Nemuririi

Misterioasa ciuperca reprezinta de fapt un complex format din 12 specii de microorganisme care traiesc in simbioza. Ceaiul de Kombucha a fost apreciat cu mult timp in urma, originile culturii de Kombucha pot fi plasate in urma cu 2000 de ani in China, ulterior bautura vie ajungand si pe teritoriul Rusiei si in estul Europei.

Chinezii credeau ca licoarea "vie", "tonica" are proprietati vindecatoare asupra sistemului digestiv, permitand organismului sa se autoregleze, conform Garbo.

In secolul V Kombucha devine o bautura celebra atunci cand doctorul Kombu o foloseste ca remediu de baza pentru Imparatul Japoniei. Rezultatele licorii au fost miraculoase, iar minunea s-a raspandit rapid printre locuitorii Tarii Soarelui Rasare.

Kombucea este amintita si in scrierile lui Alexandr Solzhenitsyn, chiar in lucrarea sa autobiografica, unde reputatul istoric rus povesteste cum aceasta licoare a fost cea care i-a salvat viata atunci cand a fost inchis in taberele de concentrare.

Iata cum Kombucea a devenit un leac cu sitorie, cunoscut astazi in foarte multe tari ale lumii.

Beautiful Girl Drinking Healthy Green Tee & Teapot and cups on stone with bamboo leaves@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri