Mamoplastia de reductie este interventia chirurgicala prin care se realizeaza micsorarea sanilor. De obicei, aceasta poate fi insotita de mamoplastia de ascensionare (operatie de ridicare a sanilor, care poate fi realizata si independent de cea de reductie).

Exista numerosi factori care pot influenta dezvoltarea si sanatatea sanilor si care te pot determina sa iti doresti sa apelezi la o operatie de micsorare sau marire a sanilor. Procesul natural de imbatranire a pielii, sarcina si alaptarea sau pur si simplu sub- sau supradezvoltarea sanilor pot fi aspecte esentiale in luarea acestei decizii. De multe ori, interventia poate fi singura solutie, mai ales pentru ca nu exista tratamente nechirurgicale sau exercitii fizice care sa aiba efecte semnficative asupra marimii sanilor.

Ce este mamoplastia de reductie si cand se recomanda

Mamoplastia de reductie este interventia chirurgicala prin care se realizeaza micsorarea sanilor. De obicei, aceasta poate fi insotita de mamoplastia de ascensionare (operatie de ridicare a sanilor, care poate fi realizata si independent de cea de reductie). Interventia consta in indepartarea excesului de grasime, piele si tesut glandular si uneori implica si remodelarea zonei areolo-mamare.

Operatia se recomanda femeilor care se confrunta cu urmatoarele probleme: modificarea formei, volumului sau aspectului sanilor; dureri de spate, gat, umar, brate sau greutate in respiratie provocate de greutatea sanilor; iritatia sau depigmentarea pielii in zona santului submamar (zona de sub sani); discomfort psihic, scaderea increderii in sine, cauzate de marimea sanilor, probleme in gasirea unei vestimentatii adecvate; dificultate in practicarea unui sport, determinata de greutatea sanilor.

Mamoplastia de reductie trebuie sa se realizeze cand femeile au atins maturitatea in dezvoltarea sanilor si intentioneaza sa nu mai aiba copii, deoarece sarcina si alaptarea pot influenta marimea sanilor, ca urmare a schimbarilor hormonale care se produc in aceasta perioada. De asemenea, o astfel de interventie poate afecta capacitatea de alaptare. Este indicat ca operatia sa se realizeze la cel putin 6-10 luni dupa intreruperea alaptarii. In cazuri exceptionale, interventia se poate realiza si in cazul femeilor tinere, care se confrunta cu probleme de sanatate sau complexe foarte mari inca din perioada adolescentei.

Femeile care urmeaza sa apeleze la aceasta procedura trebuie sa renunte la fumat, consumul de anticonceptionale cu cel putin o luna inainte, medicamente antiinflamatorii si expunerea la soare/solar cu 2 saptamani inainte, iar medicul trebuie informat cu privire la orice problema medicala si tratament medicamentos pe care l-a urmat pacienta in perioada preoperatorie.

Cu ce riscuri te poti confrunta dupa micsorarea sanilor?

Problemele de sanatate care pot aparea dupa mamoplastia de reductie depind foarte mult de capacitatea de vindecare a organismului si de greutatea corpului. La scurt timp dupa interventie, este foarte posibil sa observi deshidratarea pielii, amortirea mameloanelor, mancarimi in zona de incizie si tumefiere a sanului sau hipersensibilitatea mameloanelor.

Foto Examining Breasts_Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri