Cele mai bune remedii ayurvedice pentru prevenirea aparitiei firelor de par albe, pentru restaurarea culorii naturale a parului si incetinirea procesului de albire a parului!

Un alt remediu exotic pentru parul imbatranit prematur este amestecul obtinut din lapte batut si frunze de curry. Sfarama o lingura de frunze de curry si amesteca cu o ceasca de lapte batut. Aplica pe toata suprafata scalpului printr-un masaj gentil si lasa-l sa actioneze timp de jumatate de ora, dupa care iti poti clati parul.

Henna este celebra pentru capacitatea sa de a acoperi firele de par albe si cunoscuta drept unul dintre cele mai intrebuintate colorante de par. Este eficienta si in tratamentul scalpului, dar si in tratarea matretii. Are o mare putere de curatare a parului si al scalpului fara a afecta echilibrul sau natural, ba chiar intareste structura firului de par. Dupa un tratament cu henna parul isi recapata aspectul sau sanatos. Henna lasa parul curat, stralucitor, revitalizat si usor de pieptanat.

Amla este ingredientul minune in medicina ayurvedica in ceea ce priveste acoperirea firelor albe si prevenirea aparitiei altora. Fructele amla sunt la randul lor un excelent tonic capilar, benefice pentru parul incaruntit prematur. Daca reusesti sa faci rost de aceste fructe, taie cateva fructe in bucati si pune-le la uscat.

Cand sunt bine uscate, fierbe-le intr-un vas in care ai pus ulei de nuca de cocos si lasa mixtura obtinuta la racit. Acest tratament reprezinta unul din cele mai bune medicamente pentru imbatranirea prematura a parului. Maseaza-ti pielea capului de cateva ori pe saptamana cu aceasta solutie.

Pana si apa in care au fost inmuiate peste noapte bucati uscate de fructe de amla poate fi un remediu hranitor si benefic in stoparea albirii premature a parului.

La randul sau, pudra de amla este recunoscuta drept unul din cel mai bune remedii regeneratoare din lume. Amesteca o ceasca de lapte batuta cu o lingura de pudra de amla si o lingurita de suc proaspat de lamaie. Lasa sa actioneze timp de jumatate de ora, apoi clateste cu apa calduta. Remediul favorizeaza regenerarea si revitalizarea parului.

Inca din vremuri antice, uleiul de neem este apreciat pentru proprietatile sale cosmetice si medicale excelente, fiind benefic totodata in prevenirea aparitiei firelor de par alb. Aplicarea pe pielea scalpului a uleiului de neem, timp de 2 luni, poate ajuta decisiv in regenerarea parului.

Foto Gooseberry_Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri