2 Mai 2013 publicat în Tratamente naturiste 13 share-uri

Medicina naturista este foarte generoasa in tratarea bolilor de stomac (gastrita,ulcer) oferind leacuri care au darul nu doar de a calma durerile, ci si de a ajuta la ameliorarea si vindecarea afectiunilor.

19 Sirop din coji de nuci

Este un intaritor excelent si totodata un leac pentru bolile de stomac. Ingrediente: 2-3 pumni de coji verzi de nuca proaspat adunate se taie marunt si se fierb 10 minute intr-un litru de apa in care se pun si 3 cuisoare aromate.

Se lasa sa se raceasca, se strecoara si se amesteca cu 1 kilogram de zahar tos. Se toarna in sticle de culoare inchisa. Se ia de trei ori pe zi cate o lingurita, dupa mesele principale.

20 Miere de dovleac

Un dovleac de marime medie se spala bine si i se taie un capac prin care se scot semintele. Dovleacul se umple cu miere de salcam, lasand un loc de doua degete pana la marginea taiata.

Capacul se aseaza la loc si se lipeste cu aluat sau cu scoci. Se lasa intr-un loc intunecat, la temperatura camerei, timp de 10 zile.

Se va lasa un lichid care se toarna in borcan, apoi dovleacul se curata atent de coaja si se da prin masina de tocat/blender si se adauga peste lichid.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

Se consuma cate o lingura de trei ori pe zi, cu 40 minute inainte de masa, minim o luna.

Mierea de dovleac este indicata celor care sufera de dureri de stomac, constipatie, colita, afectiuni gastro-intestinale, hepatita, edeme.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto: PopTika/ shutterstock.com

articol de ioana paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri