Prazul este o sursa excelenta de antioxidanti si un remediu naturist pentru bolile cardiovasculare.

2 Hemoroizi

Se fierb doua tulpini de praz in doi litri de apa. Se strecoara si cu lichidul obtinut se pun comprese pe toata zona anala.

3 Acnee

Se stoarce un praz fraged in storcatorul de fructe sau se da prin masina de tocat. Se strecoara prin tifon steril sucul obtinut care se poate amesteca si cu 50 ml zer.

Se obtine o lotiune cu care se tamponeaza zonele afectate, dupa spalarea tenului cu un sapun neutru. Se lasa sa actioneze 30 de minute, apoi se clateste cu apa calduta.

4 Tuse

Sirop de praz

Se pun trei tulpini de praz la fiert, in apa cat sa le acopere. Cand se inmoaie bine, se zdrobeste prazul si se adauga in amestec 2 linguri de miere. Se ia o lingura din aceasta potiune, la fiecare aparitie a simptomului de tuse.

5 Masca pentru tenul gras cu praz

Se prepara o masca din cateva rondele de praz fiert, mixate, cu 5-6 picaturi de tinctura de propolis si 1-2 lingurite de iaurt.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

6 Boli renale

Decoct de praz: o tulpina de praz maruntit se fierbe intr-un litru de apa, timp de 8-10 minute. Se beau 2-3 cani pe zi, neindulcit, pe parcursul a 2-3 luni.

Diuretic puternic, antiedematos si reglator al tensiunii arteriale, prazul este un remediu redutabil in combaterea insuficientei renale cronice, reusind in timp sa refaca valorile normale ale creatininei, imbunatatind functia glomerulara.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:sxc.hu


articol de ioana paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri