Uleiul de masline, de floarea-soarelui sau de soia, au valoare de medicament.

4 Uleiul din samburi de struguri

Uleiul extravirgin obtinut din semintele de struguri este un adevarat elixir pentru sanatate. Consumul lui este indicat in bolile cardiovasculare: arterioscleroza, fragilitate capilara, arterita, grasimile nesaturate continute ajutand la impiedicarea proceselor degenerative ale vaselor de sange si la mentinerea elasticitatii vasculare.

Studii recente arata ca anumite substante continute in samburii de struguri ajuta la impiedicarea dezvoltarii unor formatiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare.

Semintele de struguri contin substante cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E si procianidinele, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind astfel la cresterea imunitatii organismului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior

5 Uleiul din seminte de in

Uleiul extravirgin din seminte de in are cel mai mare continut de acid alfa linoleic - omega 3, care este un factor esential in echilibrul hormonal al organismului.

In compozitia acestui ulei intra lignani care au proprietati antivirale, antibacteriene, antiparazitare si antitumorale.

Uleiul de in contine lecitina, foarte buna pentru sistemul nervos, precum si substante care regleaza tranzitul intestinal, fiind de mare ajutor in boala Crohn si colite.

Uleiul de in are actiune antiinflamatoare si cardioprotectoare, reducand grasimile din sange.

6 Ulei din seminte de rapita

Acest ulei are un rol important in buna functionare a creierului, datorita acizilor grasi pe care ii contine, in special omega-3, care intervin in prevenirea depresiilor si a bolilor neurodegenerative precum Alzheimer.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Datorita continutului sau de vitamina E, uleiul de rapita are proprietati antioxidante si de regenerare celulara, neutralizand radicalii liberi.

Doua linguri cu ulei de rapita pe zi sunt suficiente pentru a acoperi 98% din necesarul zilnic de omega-3, acest faimos acid gras care joaca un rol esential in reinnoirea celulelor inimii si ale creierului.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri