In medicina populara cartoful este medicament si leac pentru o multime de boli.

5 Ulcer si gastrita

Un pahar cu suc de cartofi rosii baut cu 60 de minute inainte de masa, de 3 ori pe zi, are efect vindicator in aceste afectiuni. Se recomanda cure de o luna, timp in care, hiperaciditatea gastrica este reglata de substantele cu rol alcalinizant si antiinflamator din sucul de cartofi iar ulceratiile se cicatrizeaza.

Sucul de cartofi are efecte benefice si asupra florei intestinale, stimuleaza peristaltismul intestinal si are un continut ridicat de fibre, fiind un tratament de succes pentru constipatia cronica.

6 Afectiuni hepatice

Cercetatorii japonezi au descoperit in coaja cartofilor rosii substante cu efect hepatoprotector. Animalele de laborator cu hepatita indusa, tratate cu suc de cartofi si decoct din coji de cartofi rosii au avut o rata mai scazuta a mortalitatii decat cele care nu au primit acest tratament.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

7 Efect anti-imbatranire

Consumul sucului de cartofi (din cartofi intregi, nedecojiti) si al cartofilor fierti cu tot cu coaja, s-a demonstrat a avea un efect anti-imbatranire la nivelul intregului organism, prin continutul bogat in carotenoizi, enzime, vitamine, fibre si antioxidanti.

Astfel, sucul de cartofi previne bolile degenerative ale sistemului nervos si cardiovascular si alte afectiuni specifice varstnicilor (precum degenerescenta maculara), inclusiv imbatranirea pielii.

Pielea ridata, sau petele care apar odata cu inaintarea in varsta, se trateaza tot cu suc de cartofi. Se recomanda prepararea unei masti cosmetice din suc de cartofi si miere, pentru efectul de intinerire a pielii, alaturi de consumul sucului de cartofi.

8 Gingivite si afte bucale

Afectiunile gingivale si aftele se amelioreaza prin clatirea repetata, timp de 5 minute, de trei ori pe zi, cu decoct din coji de cartofi.

Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne?

Decoctul are efecte antiinflamatoare si antimicrobiene, iar efectul benefic este crescut de consumul intern al preparatelor din cartofi (decoct, suc).

9 Arsuri si rani

Ranile si arsurile se vindeca mai repede, daca se aplica direct pe piele cartof razuit. Are efect calmant si antiinflamator.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

va recomandam:

Cartoful - baza alimentatiei incasilor si a indienilor Aymara

18 Tratamente naturiste care te scapa de gastrita

sursa foto:sxc.hu


articol de ioana p


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri