Cele mai bune metode naturale de crestere a imunitatii

12:04, 4 Aprilie 2013 publicat în Tratamente naturiste212 share-uri

Numeroase remedii naturiste ajuta la cresterea imunitatii, mai ales la trecerea dintre anotimpuri, cand organismul este slabit.

6 Suc de legume

Sucul din legume este un foarte bun intaritor pentru sistemul imunitar, mai ales daca se consuma o data pe zi, timp de 1-2 saptamani. Amestecul poate contine: 50 ml suc de patrunjel, 100 ml suc de telina si 200 ml suc de morcov.
O alta reteta: 100 ml suc de sfecla, 100 ml suc de castraveti, 200 ml suc de morcov.

7 Ulei nerafinat

Zilnic, cu o ora inainte de masa, se curata cavitatea bucala cu ulei nerafinat. O lingura de ulei se tine in gura timp de 10 minute, pana isi schimba culoarea, apoi se scuipa, iar gura se clateste cu apa calda, amestecata cu o lingurita de suc de lamaie.

Citeste si:
Noul sponsor principal al echipei naționale și al României Under 21...
Noul sponsor principal al...

8 Propolisul

Un remediu bun pentru intarirea imunitatii este propolisul. Se consuma cate 10 g de propolis curat, (cat un sambure de maslina), inainte de masa.

Se mesteca timp de 15-20 minute, apoi se inghite. O alta varianta este consumul a 20-40 picaturi de tinctura de propolis cu o lingurita de miere.

Citeste si:
Surse bogate de antioxidanți pentru anotimpul rece
Surse bogate de antioxidanți...

Se poate prepara si unt de propolis care se consuma cu paine. Se topesc 500g unt de calitate, intr-un vas emailat, apoi se adauga 100g propolis dat pe razatoare.

Se tine din nou pe foc, in bain-marie, timp de 30 minute, timp in care se amesteca permanent cu o lingura de lemn.

9 Leac cu lamaie

Se pun in blender 4 lamai cu coaja, (dup ace se spala bine), fara samburi, 20 de migdale, o lingura de scortisoara, 10 ml tinctura de paducel, 10 ml tinctura de odolean, 150 g miere.

Amestecul se consuma dimineata, inainte de masa.

10 Infuzie de ceapa

Infuzia de ceapa ajuta la cresterea imunitatii mai ales in caz de gripa si raceli. Peste o ceapa medie taiata in patru, se toarna 500 ml apa fierbinte si se lasa 20 minute la infuzat. Apoi se adauga miere dupa gust si se bea pe parcursul zilei.

Un alt tratament cu ceapa presupune amestecul in cantitati egale de: ceapa rasa, mere rase si miere, care se consuma de 2-3 ori pe zi, inainte de masa.

sursa foto:shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri