Numeroase remedii naturiste ajuta la cresterea imunitatii, mai ales la trecerea dintre anotimpuri, cand organismul este slabit.

6 Suc de legume

Sucul din legume este un foarte bun intaritor pentru sistemul imunitar, mai ales daca se consuma o data pe zi, timp de 1-2 saptamani. Amestecul poate contine: 50 ml suc de patrunjel, 100 ml suc de telina si 200 ml suc de morcov.
O alta reteta: 100 ml suc de sfecla, 100 ml suc de castraveti, 200 ml suc de morcov.

7 Ulei nerafinat

Zilnic, cu o ora inainte de masa, se curata cavitatea bucala cu ulei nerafinat. O lingura de ulei se tine in gura timp de 10 minute, pana isi schimba culoarea, apoi se scuipa, iar gura se clateste cu apa calda, amestecata cu o lingurita de suc de lamaie.

8 Propolisul

Un remediu bun pentru intarirea imunitatii este propolisul. Se consuma cate 10 g de propolis curat, (cat un sambure de maslina), inainte de masa.

Se mesteca timp de 15-20 minute, apoi se inghite. O alta varianta este consumul a 20-40 picaturi de tinctura de propolis cu o lingurita de miere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Se poate prepara si unt de propolis care se consuma cu paine. Se topesc 500g unt de calitate, intr-un vas emailat, apoi se adauga 100g propolis dat pe razatoare.

Se tine din nou pe foc, in bain-marie, timp de 30 minute, timp in care se amesteca permanent cu o lingura de lemn.

9 Leac cu lamaie

Se pun in blender 4 lamai cu coaja, (dup ace se spala bine), fara samburi, 20 de migdale, o lingura de scortisoara, 10 ml tinctura de paducel, 10 ml tinctura de odolean, 150 g miere.

Amestecul se consuma dimineata, inainte de masa.

10 Infuzie de ceapa

Infuzia de ceapa ajuta la cresterea imunitatii mai ales in caz de gripa si raceli. Peste o ceapa medie taiata in patru, se toarna 500 ml apa fierbinte si se lasa 20 minute la infuzat. Apoi se adauga miere dupa gust si se bea pe parcursul zilei.

Un alt tratament cu ceapa presupune amestecul in cantitati egale de: ceapa rasa, mere rase si miere, care se consuma de 2-3 ori pe zi, inainte de masa.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri