Anumite ceaiuri au un efect detoxifiant puternic asupra colonului, de aceea se recomanda consumul lor frecvent pentru mentinerea starii de sanatate a intregului organism

5 Lipicioasa (Galium aparine)

Lipicioasa (turita) este o ruda a sanzienei albe. Are efecte detoxifiante, diuretice, fiind intrebuintata in afectiunile cailor urinare, afectiuni cutanate, arterioscleroza, obezitate. rinichilor.

6 Papadia

Papadia este un depurativ complex, care se recomanda in dezechilibrele glandulare, obezitate, ateroscleroza, boli de ficat, convalescenta, boli de piele, guta, reumatism, pentru purificarea sangelui.

7 Patlagina

Patlagina este o planta cu proprietati expectorante, hemostatice, calmeaza tusea, amelioreaza ulcerul si ateroscleroza (previne cresterea colesterolului).

8 Crusin

Crusinul are actiune purgativa, stimuleaza secretia de bila, fiind recomandat in constipatii cronice (nu produce obisnuinta pentru organism) si in bolile hepatice.

9 Rozmarin

Constituie principiul aromatic al amestecului. Are actiune tonica si dinamizanta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

10 Matase de porumb

Matasea de porumb este diuretica, fiind recomandata in caz de pietre la rinichi, cistite, obezitate, boli de inima, menstruatie neregulata, guta.

De asemenea, ceaiul din matase de porumb mareste secretia biliara si amelioreaza bolile de ficat si colecistitele.

11. Schinduf

Are proprietati revitalizante si reintineritoare remarcabile, favorizeaza procesele de regenerare celulara, scurteaza perioada de convalescenta.

12. Lichen de piatra

Este un drenor limfatic exceptional, are efecte antitumorale si antiseptice la nivelul intestinului.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:sxc.hu;shutterstock

articol de ioana paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri