Sa ne reamintim unele din cele mai eficiente remedii naturiste pentru tulburarile menstruale!

19 Salvia

Salvia este benefica in ameliorarea durerilor menstruale, poate vindeca vaginitele si poate atenua sangerarile abundente la ciclu.
Infuzia de salvie regleaza functiile ovariene. Tinctura de salvie sau galbenele, cu aceleasi roluri, se administreaza cate 30 de picaturi de 2 ori pe zi.

20Musetel

Infuzia de musetel are proprietati anti-spasmodice,capabile sa calmeze durerile uterine. Menta poseda aceleasi calitati.

21Lemn-dulce

De mare ajutor pentru menstruatia dureroasa este tinctura de lemn-dulce. Se administreaza cate o lingurita de 3 ori/ zi, inainte de menstruatie.

22Branca-ursului

Planta branca-ursului regleaza ciclul menstrual, trateaza infertilitatea, anexita, menopauza inainte de vreme.

23 Urzica

Se realizeaza o infuzie din urmatorul amestec: 2 linguri de urzica si coada-soricelului se adauga la o cana de apa fierbinte, se lasa la infuzat timp de 10 minute si se consuma 3 cani pe zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

24Frunze de gutui

Se fac bai de sezut cu frunze de gutui: se pune un pumn de frunze la 4 l de apa, se fierbe timp de 10 minute apoi se pune intr-un lighean. Baia se face seara, inainte de culcare. Se sta pana se raceste apa.

25Sare

Se recomanda comprese pe abdomen, sub ombilic, cu sare calda, pusa intr-un saculet de panza.

26Cuisoare

Uleiul de cuisoare este un bun analgezic si poate fi folosit la masarea usoara a abdomenului (5-10 picaturi amestecate cu o lingurita de ulei de masline).

va recomandam:

Remedii naturiste pentru vindecarea tulburarilor menstruale


Tratamente naturiste pentru boli ginecologice

10 Cauze ale intarzierii ciclului menstrual

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:shutterstock

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri