Acoperit primavara de flori mari roz-albe si toamna, incarcat de fructe mici, rosii, macesul, denumit si trandafir salbatic sau sipica, este intrebuintat pentru multiplele sale beneficii.

Beneficiile maceselor

Preparatele pe baza de macese, se recomanda in urmatoarele afectiuni:

1 Anemie

2 Avitaminoze

3 Stari de convalescent si postoperatorii

4 Raceala, gripa si infectii respiratorii

5 Scaderea imunitatii

6 Cancer

7 Boli cardiovasculare (previn puseele de hipertensiune, previn crizele de angina, regleaza nivelul colesterolului) .

8 Artrita reumatoida, spondilita anchilozanta, reumatism

9 Afectiunile hepatice si biliare : hepatita, colecistita, litiaza si colici biliare

10 Viermi intestinali (oxiuri, ascarizi, giardia si tenia).

11 Fragilitate capilara, circulatie periferica deficitara

12Uleiul extras din macese se foloseste in arsuri solare, acnee, pentru a reduce cicatricele, ridurile.

13 Afectiuni renale

14 Alergii

15 Afectiunile aparatului digestiv ( enterocolite, gastrite, constipatie, diaree)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Preparate din macese

1 Macerat de macese

Pentru a beneficia de multitudinea de vitamine continute de macese, se recomanda consumul fructelor crude, dupa indepartarea semintelor. Se poate prepara o bautura vitaminizanta si energizanta din macese: 100 g macese zdrobite, se tin 12 ore intr-un litru de apa. Apoi se strecoara si se consuma lichidul obtinut, la care se poate adauga lamaie si miere.

sursa foto:sxc.hu, shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri