Cele mai des intalnite probleme oculare, de la cele de ordin estetic, precum ridurile, cearcanele si pungile de sub ochi, pana la infectiile si inflamatiile oculare, (conjunctivite si blefarite) gasesc un remediu in natura, al carui rezultat nu intarzie sa apara.

1. COMPRESE: se folosesc doua discuri demachiante cu infuzie din plante, care se aplica pe pleoape si se mentin 10-15 minute.

Se poate alege din urmatoarele plante: petale de trandafir de dulceata, flori de tei, albastrele, musetel, ceai verde, romanita.

Se pot aplica alternativ comprese reci si comprese calde pentru activarea microcirculatiei locale sau doar comprese reci.

Deasemenea, sunt utile si compresele cu macerat din musetel, lasat 24h in apa minerala sau de izvor sau cele cu lapte rece.

2. CARTOFI CRUZI/CASTRAVETI: comprese cu suc sau razuiti si inveliti intr-un tifon steril sau taiati in felii subtiri si aplicati direct pe ochi.

Foto: Shutterstock.com

3. SUC: din cartofi, castraveti sau rosii: se tamponeaza zona cu probleme.

4. ULEI: migdale, cocos. Se aplica si se maseaza regiunea din jurul ochilor.

5. MASCA: lapte praf cu miere sau miere cu ulei de migdale. Se lasa sa actioneze minim 15 minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

6. Pentru pungile de sub ochi, se poate folosi si avocado aplicat sub ochi in felii subtiri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri