Oare cine nu a auzit ca Regina Cleopatra isi mentinea frumusetea cu care a cucerit imparatii romani cu ajutorul ... laptelui de capra?
Infertilitatea masculina si feminina, tratata cu lapte de capra

Laptele de capra a fost folosit inca din vremea stramosilor nostri in tratarea infertilitatii. Explicatia ar fi ca laptele de capra stimuleaza sistemul endocrin, imbunatatind activitatea gonadala si secretia de hormoni masculini. In plus, aminoacizii din laptele de capra imbunatatesc calitatea spermei. Pentru a trata infertilitatea, se recomanda consumul unei jumatati de litru de lapte de capra zilnic, amestecat cu suc de napraznic sau iarba de napraznic pisata (cate 2-3 linguri de zi).


Laptele de capra, bun pentru slabit

Laptele de capra este bogat in calciu iar organismul nostru il asimileaza foarte bine. Un studiu recent publicat in American Journal of Clinical Nutrition spune nu numai ca avem nevoie de calciu pentru ca este foarte bun in dietele pentru slabit, dar explica si de ce. Studiul a fost facut pe femei cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, au fost impartite in doua grupe: unele au consumat mai putin calciu, iar altele mai mult timp de un an de zile. La sfarsitul studiului, s-a constatat ca femeile care aveau doza de calciu mai mare aveau o rata de ardere a grasimilor de 20 de ori mai mare decat a celor care consumau mai putin calciu. In plus, primele erau mai sanatoase pentru ca, atunci cand organismului nu i se ofera doza necesara de calciu, incepe sa isi ia resursa din oase pentru a functiona normal.

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...

Sursa foto: flickr.com

Osteoporoza poate fi prevenita cu laptele de capra

Stiati ca un pahar de lapte de capra asigura 32% din necesarul de calciu zilnic in timp ce un pahar de lapte de vaca acopera numai 23%? Un studiu medical a scos la iveala faptul ca fetele care consumau regulat lapte de capra in adolescenta au avut un risc mai mic de a dezvolta osteoporoza pentru ca au avut o densitate osoasa buna. Calciul din laptele de capra este usor de asimilat si este necesar sistemului osos dar asigura si buna functionare a intregului organism.

Citeste si:
Șase metode simple pentru a stimula sistemul imunitar al copiilor...
Șase metode simple pentru a...

Calciul din laptele de capra ne protejeaza de cancer


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri