5 Iunie 2012 publicat în Tratamente naturiste 143 share-uri

A venit vara iar alimentul vedeta al acestui sezon este rosia! Da, pe cat de gustoasa este, pe atat de buna este pentru sanatatea noastra!

Rosiile previne aparitia bolilor precum Alzheimer

Oamenii de stiinta sustin ca licopenul pe care rosiile il contin ar putea fi cheia prevenirii bolilor neoplazice, degenerative si a maladiei Alzheimer.

Un sistem imunitar mai puternic cu rosii

Datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin, rosiile ajuta la intarirea sistemul imunitar.

Rosiile reduc colesterolul

Rosiile contin fibre, iar fibrele ajuta la reglarea nivelului de colesterol din sange. Mai mult, vitamina B3 pe care o intalnim in rosii este o modalitate naturala de a trata colesterolul rau.

Rosiile protejeaza sistemul cardiovascular

Licopenul, beta carotenul si gama carotenul pe care rosiile le contin, previn oxidarea colesterolului , adica arteroscleroza. Potasiu reduce tensiunea arteriala si previne infarcturile, formarea cheagurilor de sange si atacurile cerebrale. De asemenea, vitamina B6 din rosii protejeaza vasele de sange de compusii care le afecteaza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Rosiile sunt recomandate persoanelor care sufera de constipatie

Rosiile sunt o buna sursa de fibre care ajuta la tranzitul intestinal, stimuleaza digestia si previne constipatia.

Rosiile te ajuta sa slabesti

Consumul unei jumatati de kilogram de rosii pe zi accelereaza metabolismul, stimuland astfel procesul de ardere al grasimilor.

Consumul de rosii intareste sistemul osos

Datorita continutului de Vitamina K, rosiile previn instalarea osteoporozei. Un consum regulat de rosii activeaza osteocalcinul, cea mai importanta proteina non-colagen din os care mentine sanatatea oaselor.

Efectele fumatului sunt reduse prin consumul de rosii

Consumul de rosii reduce efectele nocive ale tutunului asupra organismului care, in timp, pot fi cauza bolilor precum tromboflebita, cancer, impotenta vasculara etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri