, 24 Aprilie 2012 publicat în Tratamente naturiste 103 share-uri

'Elixirul fericirii' poate face minuni. O serie de studii recente au demonstrat efectul pozitiv al acizilor grasi Omega 3 in poliartrita reumatoida, precum si efectele impresionante asupra sanatatii aparatului cardiovascular.

O serie de studii recente au demonstrat efectul pozitiv al acizilor grasi Omega 3 in poliartrita reumatoida, precum si efectele impresionante asupra sanatatii aparatului cardiovascular si o reducere semnificativa a riscului general de imbolnavire. E bine sa ne reamintim ca, in general, poliartrita reumatoida este insotita si de probleme cardiovasculare. Astfel, in cazul poliartritei reumatoide active, un aport suficient de Omega 3 poate echivala cu ameliorarea simptomatica indusa de tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene.

De altfel, este bine cunoscut faptul ca anumite populatii, precum cele din Japonia, din Islanda, eschimosii sau cei din regiunea mediteraneana, care consuma mult peste bogat in Omega 3, se imbolnavesc mai rar de inima.

In plus, cercetarile arata ca Omega 3 joaca un rol esential in pastrarea bunei dispozitii si a sanatatii, astfel ca acesti acizi grasi polinesaturati au fost numiti si "elixirul fericirii". Actiunea benefica a acizilor grasi Omega 3 se extinde insa asupra unei categorii mult mai largi de afectiuni, ei fiind esentiali pentru buna functionare a intregului organism.

Importanta acizilor grasi Omega 3, numiti si esentiali, se explica si prin faptul ca, alaturi de Omega 6, fac parte din structura membranelor tuturor celulelor din corp, iar acidul gras DHA constituie 60% din creierul uman. In acelasi timp, faptul ca organismul nostru nu-i poate sintetiza singur, iar alimentatia noastra curenta este mereu mai saraca in Omega 3 ne explica de ce carenta de Omega 3 devine mereu mai frecventa si mai severa, conducand la o continua degradare a starii noastre de sanatate.

Este, de asemenea, important de stiut ca acizii grasi Omega 3 blocheaza productia enzimei care distruge cartilajul in cazul osteoartritei si a poliartritei reumatoide. In acelasi timp, efectul antiinflamator face ca pacientii cu artrita sa aiba mai putine dureri si sa se reduca nivelul de umflaturi si de anchilozare.

Comunicat de presa sagasanatate.ro


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri