Stevia este o planta foarte des intalnita in Romania insa beneficiile ei nu sunt atat de cunoscute in si apreciate la fel cum erau pe vremea bunicilor. Acestia stiau de portia de sanatate pe care stevia le-o ofera si o consumau abundent in sezonul primaverii.

Ai probleme cu glicemia? Stevia te ajuta

Stevia are un continut moderat de zaharuri de buna calitate si are capacitatea de a regla nivelul zaharului din sange, combate pofta de dulciuri si micsoreaza senzatia de foame. Datorita acestor proprietati ale sale, stevia este recomandata persoanelor care sufera de diabet sau care au hipoglicemie.

Stevia trateaza ranile si afectiunile gingivale

Stevia are un puternic efect antibacterian. Potrivit unor studii realizate de japonezi la Scoala de Stomatologie din Hiroshima, stevia impiedica dezvoltarea bacteriilor dentare, lupta impotriva cariilor si a afectiunilor dentare. De asemenea, stevia este foarte buna in lupta impotriva bacteriei Streotococcus mutas.

Stevia este adjuvant in tuse, pneumonie si tuberculoza

Salatele de stevie au un efect de stimulare a sistemului imunitar dar si antibacterian, astfel ca ele pot ajuta la combaterea tusei, a pneumoniei si a tuberculozei. Si sucurile din radacina de stevie sunt bune pentru aceste tipuri de afectiuni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Combate constipatia prin consumul de stevie

Datorita continutului sau de fibre, stevia este o planta adjuvanta in cazul celor care sufera de constipatie.

Stevia - un puternic detoxifiant

Stevia stimuleaza tranzitul gastro-intestinal, ajuta la eliminarea reziduurilor alimentare, stimuleaza eliminarea bilei si favorizeaza digestia.

Anemia, tratata cu stevie

Stevia are un continut bogat de fier si ajuta organismul sa se revigoreze si sa se mineralizeze astfel incat sa scape de anemii.

Stevia revigoreaza si intinereste organismul

Datorita pigmentilor, vitaminelor si mineralelor sale, stevia ajuta la intinerirea si revigorarea organismului si combate stresul oxidativ.

Stevia creste imunitatea

Datorita continutului sau de vitamine si minerale, stevia stimuleaza sistemul imunitar.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri