Proprietatile curative ale Sofranului Indian sunt cunoscute inca de acum 2500 de ani. Studii recente au scos la iveala capacitatea acestuia de a incetini multiplicarea si raspandirea celulelor canceroase. Descopera care sunt puterile tamaduitoare ale acestei plante.

Puterile tamaduitoare ale Sofranului Indian

Sofranul indian sau curcuminul este o planta din familia ghimbirului. Proprietatile sale curative au fost descoperite fi folosite inca de acum 2500 de ani in tratarea diverselor afectiuni.

Sofranul este cultivat in tari din sudul Asiei (India, China etc.) si nu numai. Aceasta planta nu se inmulteste prin seminte, ci prin rizomi. Acesti rizomi sunt recoltati, fierti, uscati in cupoate si macinati. Din ei este produsa o pudra galben-portocalie, ultizata ca ingredient in bucatarie, ca si colorant alimentar dar si in medicina. Proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatoare au ajutat la tratarea sau ameliorarea unei varietati de boli.

Proprietatile Sofranului Indian

Asadar, Sofranul Indian este utilizat in tratarea unor afectiuni si are urmatoarele proprietati:

Sofranul combate cancerul

Este antitumoral: Incetineste proliferarea si raspandirea celulelor canceroase si induce apoptoza (moartea programata a celulelor canceroase). De asemenea, sofranul indian blocheaza Chinazele care sunt raspunzatoare pentru multiplicarea necontrolata a celulelor canceroase. El poate fi folosit in tumorile de san, de colon, ficat, piele, oase, plamani si in cazul pacientilor cu leucemie. Potrivit unor teste efectuate, sofranul a ajutat in cazul celor cu cancer de piele, facandu-l sa se autodistruga prin apoptoza.

Curcuminul protejeaza sistemul nervos

Sofranul Indian este neuroprotector: Previne sau incetineste Alzheimer, incetineste sau opreste evolutia Sclerozei multiple, protejeaza impotriva leziunilor oxidative si inflamatorii.

Unul din cei mai puternici antioxidanti


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri