Temperaturile scazute, microbii si virusurile sunt factorii care ne ameninta sanatatea in sezonul rece. Putem depasi aceste obstacole intarindu-ne sistemul imunitar. Iata 8 ceaiuri cu proprietati imunizante care te vor scapa de racelile nedorite.
Ceai din frunzele de afin

Frunzele de afin sunt foarte bogate in vitaminele A, E, B1 si B2, si ajuta organismul in reglarea proceselor imunitare si ofera organismului rezistenta in lupta cu racelile, gripele si altor infectii.

Ceai de busuioc

Ceaiul de busuioc are proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii, este un antiseptic intestinal si un bun diuretic. Reduce inflamatiile cailor respiratorii, este antitusiv si bronhodilatator. El stimuleaza sistemul imunitar, este un tonic general, nevos si antidepresiv.

Ceai de lavanda

Lavanda este o planta cu proprietati antioxidante puternice, este un analgezic usor, antiinflamator puternic, grabeste vindecarea ranilor, a arsurilor, are efect antimicrobian, antifungic, cicatrizant etc. Ceaiul de lavanda este foarte bun in raceli, bronsite, infectii in zona gatului (inclusiv cu stafilococ auriu), amigdalita etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Ceai si sirop de catina

Fructele de catina contin zaharuri, acizi organizici, vitamine, acizi grasi esentiali etc. Catina este o sursa importanta de polivitamine care ajuta intreg organismul. Ceaiul, tinctura si uleiul de catina pot fi folosite pentru combaterea anemiei, anorexiei, arsurilor, asteniei, cancerului, depresiei, diabetului, herpesului, dermatozelor, hepatitelor, leucemie, ranilor, radiatilor, bolilor de rinichi etc. Evident, catina este un puternic stimulent al imunitatii.

Garbo.ro iti recomanda si alte tratamente naturiste pentru sanatatea ta:

Echinaceea - Beneficii tamaduitoare in sezonul rece
Tratamente naturiste impotriva racelii si a gripei
Beneficiile sanatoase ale propolisului in sezonul rece
Uleiul esential de eucalipt, minune in medicina naturista si aromaterapie
Tratamente naturiste impotriva racelilor de sezon

Inscrie-te la NewsLetter-ul Garbo.ro - Ghidul tau si al familiei tale - pentru a afla mai multe despre tratamentele naturiste potrivite pentru tine.

Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri