Cum sezonul rece in sfarsit si-a intrat in rol, imunitatea noastra are de suferit iar sanatatea noastra poate fi afectata. Dar fiti fara grija caci natura mereu are grija de noi. Iata cateva din efectele miraculoase pe care echinaceea le are.
Pentru durerile de gat se recomanda gargara cu echinaceea (cateva picaturi de tinctura amestecate cu putina apa).

Echinaceea este si un puternic antiinflamator, deci ea va ajuta la reducerea febrei. Oamenii o folosesc in tratarea febrei tifoide, difterie, sifilis si cangrene.

Vindeca ranile si infectiile la nivelul pielii

Echinaceea ajuta pielea in orice sezon, nu numai in cel rece. Ea ajuta la regenerarea tesuturilor atunci cand ne confruntam cu rani usoare, cu piele ridata, iritata, cu varice, acnee, arsuri, ciuperci, psoriazis etc. Pentru tratarea pielii se poate folosi crema cu extract de echinaceea sau ceai amestecat cu cateva picaturi de tinctura. In sezonul rece, echinaceea ajuta pielea in lupta cu razele UV si tine departe efectele negative ale soarelui asupra dermei.

Ajuta memoria si puterea de concentrare

Probabil ca nu ati stiut dar majoritatea produselor pentru stimularea memoriei, pe langa lecinita, contin echinaceea.

Sindromul oboselii cronice

Echinaceea lupta cu infectiile, actioneaza ca o bariera in calea virusurilor si a bacteriilor si intareste sistemul imunitar, deci ajuta foarte mult in combaterea acestui sindrom care afecteaza multi oameni si care se manifesta prin oboseala coplesitoare, tulburari de concentrare si memorie, dureri in gat, dureri musculare, articulare, stare generala de rau, balonare etc.


Herpes si candidoza

Aceasta planta are proprietati antibacteriene si este recomandata persoanelor care sufera de infectii precum herpes si candidoza. Ea va creste rezistenta la infectii in zona afectata, actionand ca un scut impotriva bacteriilor.

Pentru spalaturi in zona intima se recomanda ceai concentrat de echinaceea. Se mai poate folosi un gel cu echinaceea pentru zonele intime.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri