Tulburarile intestinale nu cunosc varsta. Stilul de viata, alimentatia, sedentarismul sau bolile cronice sunt cauzele pentru care oamenii sufera de constipatie. Iata cateva tratamente naturiste pentru a trata aceasta afectiune.

Tratamente naturiste pentru constipatie

Daca ai mai putin de trei scaune pe saptamana, daca ele au o consistenta tare, daca depui eforturi mari pentru a defeca, daca ai senzatia de balonare si ai crampe abdominale, daca ai respiratie urat mirositoare, migrene, depresie, ameteli, insomnie, greata sau varsaturi, acnee si aciditate stomacala mare atunci trebuie sa stii ca suferi de constipatie. Constipatia inseamna o lipsa a scaunului atunci cand in colon se acumuleaza foarte multe reziduuri, si nu se elimina prin defecatie. Constipatia apare si atunci cand o persoana sufera de boli de ficat si intestine, cand are o alimentatie gresita sau este sedentara.

Obiceiurile alimentare sunt cele care va pot ajuta sa ameliorati aceasta stare. Iata cateva recomandari:

Se consuma legume din belsug, crude, fierte in ciorbe, sub forma de mancare gatita. Consumul de fructe este recomandat. Fructele sunt bune in orice forma si de orice fel.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Zilnic se beau 2 l de lichide si se evita bauturile fermentate, reci.

Se evita painea alba, pastele fainoase, orezul, alcoolul, inghetata.

Ceai de anason si de soc

Cele doua se fac separat. Doua linguri de ceai se oparesc intr-un litru de apa fierbinte, si se lasa la infuzat 10 minute. Se strecoara si se bea pe parcursul zilei.

Prune uscate si smochine

Cele doua fructe uscate sunt un leac foarte bun pentru combaterea constipatiti. Se recomanda punerea intr-un pahar cu apa calduta a 3-5 prune si o smochina, se lasa peste noapte, iar dimineata se bea apa pe stomacul gol si se mananca fructele. In 2-3 ore isi vor face efectul.

Uleiul de ricin

Acest ulei se gaseste la farmacie. Se iau 1-2 linguri de ulei de ricin, iar actiunea sa laxativa isi va face efectul in 2-4 ore. Acest ulei are un gust nu tocmai placut, tocmai de aceea va recomandam sa mancati cateva boabe de cafea dupa ce l-ati baut pentru a-i neutraliza gustul.

Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri