Tulburarile intestinale nu cunosc varsta. Stilul de viata, alimentatia, sedentarismul sau bolile cronice sunt cauzele pentru care oamenii sufera de constipatie. Iata cateva tratamente naturiste pentru a trata aceasta afectiune.
Ceai de crusin

Este un ceai cu o actiune foarte rapida si cu rezultate garantate. El stimuleaza secretia bilei si usureaza eliminarea ei. Este o solutie foarte buna si atunci cand doriti sa aveti un scaun moale (din cauza hemoroizilor, interventiilor chirurgicale etc.). Daca sunteti insarcinata, alaptati, sau bolnava, consulati un medic inainte de folosire. Se bea o cana cu ceai caldut si dimineata si seara. Sunt indicate curele de maxim 3 luni pe an. Este contraindicat celor care au cancer colono-rectal.

Seminte, cereale si ulei

Inainte de fiecare masa, se ia o lingurita de miere cu polen (in acelasi timp se elimina zaharul din alimentatie). Dimineata se consuma prunele uscate inmuiate de cu seara, o lingura de tarate de gau, suc de portocale proaspat, o lingura de ulei de migdale dulci (se mananca unul din aceste alimente pe stomacul gol). Dupa o jumatate de ora se ia micul-de-jun alcatuit din cereale (orz, ovaz, germeni de grau, secara) cu iaurt. Cerealele au un continut ridicat de fibre si, hidratate, refac miscarile intestinale, retin apa in scaun si sporesc detoxifierea. Gustarile pot fi alcatuite din mere sau struguri(dar nu banane pentru ca ele constipa). La pranz se consuma o supa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Iaurtul

Iaurturile contin bacterii probiotice importante care ajuta la reglarea florei intestinale. Astfel, consumul de iaurt are efecte detoxifiante si regleaza tranzitul intestinal.

Activitate fizica

Oamenii care sufera de constipatie sunt de cele mai multe ori sedentari. Daca faceti dintr-o plimbare de cativa km o obisnuita zilnica, efectele nu vor intarzia sa apara. Nici gimnastica, masajul special care ajuta la intarirea musculaturii abdominale sau abdomenele nu sunt foarte rele.

Reflexoterapie

Prin reflexoterapie sunt stimulate punctele din talpi si maini care corespund organelor noastre. Atunci cand sunt stimulate aceste puncte, organele respective sunt mai puternic vascularizate si incep sa functioneze mai bine.

Pentru constipatia severa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri