13 Mai 2022 publicat în Spiritualitate 1616 share-uri

Pisicile se află printre cele mai iubite animăluțe care trăiesc în armonie cu omul, iar a găzdui un astfel de suflețel cu blăniță (sau mai multe) este o adevărată binecuvântare.  

Nici nu ne mai miră că există atât de multe superstiții și credințe populare legate de prezența și existența acestor frumoase și agile feline. Vă prezentăm cele mai cunoscute superstiții pozitive care circulă pe seama și tema pisicilor:

- Dacă vezi sau găsești un singur fir de păr alb pe spatele unei pisici negre, acesta îți va purta noroc. Este considerat un semn de bun augur, poate prevesti bani sau faptul că îți vei întâlni în curând sufletul pereche.

- Apariția unei pisici negre, necunoscute, în mod inexplicabil pe veranda sau prispa unei case este semn că în curând vei avea parte de un mare noroc în viața ta și vei fi favorizat de soartă.

- Se crede că o pisică care se uită timp îndelungat pe fereastră, ca și cum ar aștepta ceva, ar fi un indiciu că o ploaie va începe în curând. Totodată, o pisica care își spală urechile în mod repetat anunță iminența ploii.

- Dacă vezi trei pisici negre stând laolaltă, vei avea parte de abundență și noroc pe viitor.

- Pe de altă parte, dacă pisica stă cu spatele la foc, să nu te mire dacă în curând va veni un val de frig.

- Dacă simți anxietate, mângâie o pisică și te vei calma instantaneu, ne arată o credință populară mai veche. Se pare însă că există și o parte de adevăr științific în această superstiție. Unele studii arată că a avea o pisică în casă scade nivelul de cortizol (hormonul stresului) din corp, crescând în același timp nivelurile de dopamină și serotonină. Acești 2 hormoni sunt responsabili pentru starea noastră de fericire și relaxare.

Foto: Africa Studio /Shutterstock

- În vremuri de demult, marinarii și pescarii obișnuiau să ia cu ei la bordul corăbiilor pisici pentru a prognoza starea vremii, dar și pentru propria protecție. Astfel, dacă o pisică strănuta pe punte însemna că se apropia o furtună, iar dacă își lingea blănița prevestea venirea zăpezii sau a grindinei.

- Dacă o persoană iese din casă, iar pisica o urmează, este semn că în familia respectivă se va revărsa belșugul financiar.

- Astăzi, în anume zone rurale ale Italiei, se crede că cel care aude o pisică strănutând va fi binecuvântat cu un mare noroc. Dacă, în schimb, o pisica strănută de mai multe ori, te vei îmbogăți în curând sau vei obține niște câștiguri neașteptate precum o moștenire. Atenție însă, în alte zone, dacă o pisica strănută de trei ori, se crede că cineva va răci în curând.

- Dacă o mireasă aude o pisică strănutând în ziua nunții sale înseamnă că a făcut alegerea potrivită și că mariajul ei va fi unul fericit și de durată, că va rămâne alături de soțul său vreme îndelungată.

- De asemenea, dacă mirii văd o pisică albă sau gri în ziua nunții lor înseamnă că vor trăi fericiți împreună mult timp de acum încolo.

- În China, se credea că pisicile negre sau cele cu blană întunecată au darul de a atrage aurul în casa celui care are grijă de ea, iar cele cu blănița deschisă la culoare atrag argintul.

- Dacă vezi o pisică albă pe marginea drumului înseamnă că îți va merge bine în perioada următoare și vei avea parte de niște întâmplări fericite și norocoase.

- O altă superstiție germanică ne arată că pisicile le pot ajuta pe fetele dornice să se căsătorească. Tot ceea ce trebuie să facă este să servească mâncarea pisicii din propriul pantof. Dacă va face acest lucru, se crede că va primi o cerere în căsătorie în curând.

- Se crede că pisicile născute în luna mai sunt înzestrate cu puteri speciale și își protejează stăpânul de energiile subtile prezente care se apropie de el cu cele 9 vieți ale sale.

- Prezența unei pisici într-un teatru este considerat un semn norocos, aducător de creativitate și prosperitate.

- Dacă un cuplu de proaspăt căsătoriți așază o pisică într-un leagăn gol vor fi binecuvântați cu un bebeluș în curând.

- De asemenea, la popoarele slavice, se credea că așezarea unei pisici în leagănul unui copil (atunci când acesta nu era acolo, bineînțeles) îl protejează pe copilul respectiv de spiritele rele și de puterea deochiului.

- O superstiție japoneză ne arată că o felină care își spală fața cu lăbuțele în camera de zi prevestește sosirea unor muafiri. Dacă în schimb își curăță mustățile, în Statele Unite ale Americii se crede că te poți aștepta oricând ca un preot sau un membru al bisericii să îți calce pragul.

- Dacă te muți într-o casă nouă, lasă pisica să fie prima care calcă pragul acelei case și vei fi ferit și protejat de orice energie negativă.

- Dacă visezi un copil care ține în brațe o pisică, ceva măreț este pe cale de a se întâmpla în viața ta în curând.

- Dacă visezi o pisică fără coadă înseamnă că te temi de acele aspecte ale vieții tale care nu țin de tine și pe care este imposibil să le controlezi.

Foto fr si main: Astrid Gast /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri