Iubesc moda ca forma de creativitate, insa am o mare problema de natura ideologica in legatura cu aceasta industrie. Chiar daca apreciez munca designerilor, nu inseamna ca nu vad anumite probleme care deriva din modul cum ne lasam asa de usor purtate in niste paradigme manipulatoare...

Ca om care a studiat arta, ca om pasionat de estetica, DA, pot sa admit scuza ca in industrie sunt folosite fetele inalte si slabe tocmai fiindca in acest fel, se creaza echilibrul vizual perfect, maniera ideala prin care designerii isi pot expune viziunea creatoare. Nu inteleg insa de ce modelele trebuie sa fie atat de tinere si de ce este nevoie ca industria sa le transforme in simple umerase, uneori umerase sexualizate?

Ce se intampla in spatele blitzului?

Din fericire, chiar din interiorul acestei lumi incep sa fie ridicate aceste intrebari. Am vazut foarte recent, filmul documentar despre viata modelelor Picture me: A model's Diary (2009) realizat de catre supe-modelul Sara Ziff si fostul ei prieten Ole Schell. Ea a documentat cu multa inteligenta si constiinta de sine, viata ei de model, pe parcursul a 5 ani, apoi si-a dat seama ca materialele adunate sunt o sursa nemaipomenita de informatie pentru cei care nu cunosc viata modelelor, decat din prisma blitzurilor aparatelor de fotografiat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu!

Prin intermediul acestui documentar, Sara aduce in discutie probleme foarte serioase din cadrul industriei de frumusete. Publicatia The Guardian considera ca documentarul Sarei Ziff "este unul dintre cele mai bune filme despre lumea modei si un portret onest al unei industrii construite cu ajutorul artificialului".

Trailerul filmului:

Prin ochii Sarei, din spatele podiumurilor de prezentare, aflam ca acea lume pe care o admiram de departe este de fapt o lume a abuzurilor, o lume in care adolescentele sunt incurajate sa renunte la scoala, o lume unde sunt fortate sa tina cure de slabire pentru a-si mentine trupul firav de fete filiforme mai mult timp, o lume care le exclude de pe podium in momentul in care depasesc o anumita varsta, tocmai fiindca au devenit femei. Este industria care le ofera posibilitatea de a castiga foarte multi bani cerandu-le in schimb sa isi vanda trupul.

Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima! Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri