Femeile din Europa, ca si cele din Asia si Africa pot deveni cei mai importanti agenti ai schimbarii, considera Dominique Moisi, autorul cartii 'Geopolitica emotiilor'.

"In Lumea araba de asemenea, din Tunis si pana in Cairo, tinerele femei au jucat un rol important in procesul revolutionar. Apetitul lor pentru schimbare – de inteles, daca ne gandim la felul cum sunt tratate femeile in societatile musulmane – apare ca prima cauza a impulsului revolutionar din Egipt si Tunisia".

Dominique Moïsi isi pastreaza echidistanta: "Niciunul dintre aceste argumente nu spune ca femeile ar fi o forta a schimbarii pozitive in mod universal in Europa si in toata lumea. Luati-o in considerare pe Marie Le Pen, sefa Frontului National Francez sau pe Elena Ceausesc, sotia sordida a fostului dictator roman sau , mult mai recent sotia fostului presedinte tunisian, Leila Trabelsi, care a fugit in Dubai cu 1,5 tone de aur furat din banca centrala".

Cu toate acestea, este cert ca dimensiunea de gen joaca un rol foarte important cu privire la tulburarile socio-politice care se petrec in ultima perioada, peste-to in lume.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

"Ceea ce vreau sa spun este simplu ca, devreme ce exista atat de multi oameni in atat de multe tari care cer schimbare, politicile de gen intra foarte mult in joc – In Europa si peste tot. Intrebarea principala este daca tot mai multe femei in politica vor fi capabile sa furnizeze o perspectiva diferita si modele de leadership pe care multi votanti sau protestatari par sa le ravneasca", isi incheie Dominique Moïsi, pledoaria .

Preluarea acestui editorial semnat de catre Dominique Moïsi prilejuieste si semnalarea aparitiei proiectului initiat de catre o femeie din politica romaneasca - Andreea Paul, consilierul primului-ministru pe economie: www.femeileinpolitica.ro. In Romania, cand vor reprezenta femeile, o forta a schimbarii?

Foto front si main: John Steven Fernandez


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri