Un site interntional de turism a scris un articol nu prea flatant la adresa noastra ca romani, denumind Bucurestiul 'cea mai urata capitala europeana'. Articolul face referire la conditiile inapoiate de viata din unele parti ale orasului. Putem oare sa il contrazicem?

Strazi stricate, gunoaie pe strazile principale, probleme la furnizarea apei curente in unele regiuni ale capitalei si chiar, in unele cazuri inexistenta unui sistem de care sa asigure apa curenta .
Astfel, dupa cum scrie Tourism-review.com, Bucurestiul a fost proclamat “Cea mai urata Capitaa Euopena”. Calitatea vietii in Bucuresti se degradeaza in permanenta, subliniaza site-ul englez, citand publicatia romaneasca VerticalNews.

In 2001, orasul se afla pe locul 84 pe lista unei companii de consultanta iar pana in anul 2009, capitala Romaniei ar fi ajuns pe locul 209, din punctul de vedere al calitatii vietii. De asemenea, site-ul strain mai face referire si la un studiu care arata ca in Bucuresti este foarte multa poluare, ceea ce provoaca diverse probleme de sanatate. Una dintre solutii ar fi plantarea de copaci, fiindca in Bucuresti sunt putine zone verzi care ar putea reduce din poluare, mai scrie Tourism-review.com.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Site-ul semnaleaza probleme grave cu care se confrunta bucurestenii din anumite zone. Ei nu au apa curenta si atunci sunt nevoiti sa o aduca de la o fantana; aceasta apa oricum, nu este recomandata consumului.

Intr-adevar, site-ul strain arata, citand o sursa romaneasca, mai multe probleme pe care le au locuitorii Bucurestiului. Cu toate acestea, care ar fi legatura directa intre nivelul de trai si frumusetea orasului? Perspectivele sunt pe undeva paralele. Tocmai de aceea, articolul publicat de catre Tourism-review.com este aspru contestat de catre cititori si in acelasi timp vizitatori ai Bucurestiului. Ei califica aceste informatii ca fiind nefondate.

“Romania este in aceasta stare datorita unui management prost si datorita coruptiei. Dar NU este un oras urat. Si de departe, nu cel mai urat oras din UE. Are colturi minunate, zone superbe care trebuie explorate si descoperite”, spune Sarah din Franta.

„Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Caria dentară – ce este și cum se tratează

“Haideti, nu este chiar asa rau... Am fost in Bucuresti vara trecuta si nu arata chiar asa de urat. Exista o multime de lucruri de vazut si locuri dragute de vizitat... Bine, nu il poti compara cu Viena dar am vazut atatea schimbari in bine, fata de ultima vizita”, comenteaza si Wolfgang din Austria.

Desi sunt de acord cu aceasta perspectiva pozitiva asupra Bucurestiului, totusi, ca locuitor al Capitalei nu pot sa admit problemele pe care le are. Chiar daca articolul prezentat pe site-ul de turism ne pune in aceasta traditionala lumina negativa, nu pot sa ma abtin de la parerea ca totusi... am putea face mai mult pentru un oras care ar putea fi minunat, cu o conditie. Daca ne-ar pasa de el. Daca nu am mai distruge locurile frumoase pe care le are. Daca am sti sa le valorificam invatand mai mult din istorioarele lor care se intorc mult in timp.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

In acest sens mi-a placut foarte tare proiectul unui tanar bucurestean pe nume David Chifiriuc care, pe bani straini (atentie!) a reusit sa puna placute de identificare tuturor cladirilor cu valoare de monument istoric, din Bucuresti. Strainii stiu sa vada frumosul... noi trecem nepasatori pe lanaga orice are suflet...

Foto front si main: Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri