"My big fat gypsy wedding"(Marea mea nunta tiganeasca) este un reality show difuzat in Marea Britanie. Intrebarea este daca o asemenea emisiune reduce sau amplifica "diferentele" care exista deja intre comunitatile de europeni si cele de tigani.
Cum bine spune proverbul: "lupul-si schimba parul, dar naravul ba", si in ceea ce priveste obiceiurile si firea tiganilor se pare ca lucrurile sunt la fel ca acum cateva sute de ani. Astfel, Neil Green, bucatar si proprietarul unei firme de catering, a declarat pentru Daily Mail, ca aproape a fost batut de o familie de tigani pentru care a asigurat mancarea si bautura de la nunta fiicei lor, Violet-Ann Stubley. Nunta a fost subiectul unuia dintre episoadele "My Big Fat Gypsy Wedding".

Acesta mai are de recuperat 4.000 de lire sterline dintr-un total de circa 5.500 de la familia Stubley si s-a plans de faptul ca cei de la Canal 4 au editat imaginile de la petrecere in asa fel incat cadrele in care oaspetii "inveseliti" de alcool ii agresau personalul si se bateau cu mancare, nu au aparut la televizor.

Insa daca aceste imagini nu au aparut pe micile ecrane, au fost cu siguranta altele (precum declaratia adolescentei Cheyenne) care le-au "scapat" producatorilor. Astfel, potrivit Realitatea.net, liderul comunitatii de tigani din Marea Britanie a declarat ca dupa lansarea acestei emisiuni, tiganii sunt tratati discriminatoriu: nu mai reusesesc sa-si gaseasca un loc de munca si sunt hartuiti.

Pentru a compensa aceste daune, comunitatea de tigani vrea sa dea in judecata postul de televiziune Channel Four pentru nici mai mult, nici mai putin de 10 milioane de lire sterline
. Postul a declarat ca nu a primit nicio plangere formala pentru "My Big Fat Gypsy Wedding".

Foto front si main: thefuturistics

Un articol de Ileana Ciutacu, redactor al publicatiei www.9am.ro. Articolul a fost publicat inistial, in sectiunea International a publicatiei 9am.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri