Femeile vor sa puna punct subestimarii!

12:01, 5 Ianuarie 2011 publicat în Social

Nu credeam nici eu si nici inaintasele mele despre care va scriam mai sus ca au luptat pentru drepturile noastre ca e nevoie de un regulament care sa-ti spuna cum trebuie sa-ti saruti iubitul ca sa nu te insele.

Randurile de mai jos ii apartin cititoarei noastre Alexandra Muresan. Ea ne-a scris pe adresa de contact, pentru a-si exprima dezaprobarea fata de modelul traditional de presa pentru femei . Alexandra incurajeaza la o “revolutie a femeilor care vor sa puna punct subestimarii”. Cum Garbo.ro si-a afirmat in nenumarate randuri statutul de revista care vrea sa sparga sabloanele glossy, gasim foarte potrivit sa publicam gandurile Alexandrei. Sunteti de acord cu ea?

"Pentru ca si eu, la fel ca voi banuiesc, sunt o mare devoratoare de internet, am inceput sa citesc sute de articole, sa bantui site-uri fara numar in cautarea celor mai perfecte tinute, hairstyle, make-up.

Citeste si:
Secrete de la Cori Grămescu: Primele 10 reguli de bază pentru a...
Secrete de la Cori Grămescu:...

Ce m-a surprins de fiecare data si nu intr-un mod tocmai placut, sunt insa articolele dedicate femeilor. Am fost dintotdeauna o feminista ahtiata dupa drepturi egale, dupa impartialitate si toate celelalte miracole pe care le-am obtinut prin mari lupte ale unor femei de exceptie. Doamne care probabil ar suferi foarte mult daca ar vedea cum au ajuns sa se trateze femeile intre ele, in prezent.

Si ca sa luam lucrurile incetul cu incetul, dupa cum spuneam mai sus, haideti dragele mele sa incepem cu articolele dedicate noua. De fiecare data cand citesc un astfet de fragment inspirat din cine stie ce carte, studiu imprecis sau doar imaginatia mult prea bogata a unei « scriitoare » ce se crede a fi in ipostaza psihologului de serviciu, incerc sa-mi imaginez daca chiar ajuta pe cineva. Regulamentele si topurile revistelor feminine au ajuns sa ne faca genul de rusine.

Citeste si:
3 Nutrienți care contribuie la ameliorarea simptomelor menopauzei
3 Nutrienți care contribuie...

Nu credeam nici eu si nici inaintasele mele despre care va scriam mai sus ca au luptat pentru drepturile noastre ca e nevoie de un regulament care sa-ti spuna cum trebuie sa-ti saruti iubitul ca sa nu te insele. Sau cum sa te comporti cand mergi pentru prima data la el acasa. Sau cu parintii lui... Cred ca va sunt deja cunoscute acest fel de mesaje subliminale ale asa ziselor « psiholoage » de serviciu.

Ele iti arata cum trebuie sa te comporti in societate, sa iubesti, sa muncesti, sa mananci, sa plangi, sa f ii tare, sa fii slaba, sa te miri stie ce... Iar acum vin eu cu intrebarea : chiar e normal sa fim considerate niste animale numai bune de domesticit? Noi chiar nu am trait pana la anii care ii avem, nu am avut niste parinti care sa ne invete? Stiu ca si noi trebuie sa ne umplem paginile si randurile revistelor si newsletter-urilor, dar chiar sa ne autodenigram? Trebuie sa recunosc ca sunt o mare fana a revistelor de buna calitate adresate barbatilor. Dar credeti ca am citit vreodata la ei in reviste cum sa se comporte cand merg pentru prima data la iubita acasa? Nu dragele mele, ei se considera deja invatati de-acasa cu astfel de amanunte, nu le citesc in reviste. Acolo citesc articole de bun gust [bine, exceptand pictorialele sexy care hai sa recunoastem, tot femei sunt si in ele, iar majoritatea chiar sunt de bun gust- haideti, nu fiti nici voi rele (vezi nota de subsol)].


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri