Abuzul asupra copilului, fizic sau emotional, are consecinte dramatice asupra dezvoltarii sale psiho-sociale ulterioare.

Centrele beneficiaza de echipe multidisciplinare, formate din psihologi, psihiatri, asistente medicale, asistenti sociali, psihopedagogi, ce ofera servicii specializate intr-un mediu prietenos, accesibil si nestigmatizat. Pentru mai multe informatii accesati www.consiliere-parinti.ro

Din 2008, Organizatia Salvati Copiii, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii. Tineretului si Sportului, implementeaza proiectul national "Tinerii impotriva violentei", al carui obiectiv major este reducerea incidentei violentei asupra copiilor in mediul scolar.

Pentru perioada noiembrie 2010 - septembrie 2011, Salvati Copiii isi propune informarea si educarea a 13.200 elevi din intreaga tara prin intermediul cadrelor didactice formate; realizarea unui Caiet al elevului pe baza informatiilor prezentate in suportul de curs al programului anti - violenta; realizarea unui Ghid de buzunar cu informatii destinate dezvoltarii personale a copilului si prevenirii situatiilor de violenta precum si desfasurarea de workshop-uri cu parinti, profesori, voluntari, copii si consilieri scolari.

Din pacate, 40 de tineri mor zilnic in tarile europene din cauza violentei, iar din 10 morti violente in randul tinerilor, patru sunt provocate de cutite sau alte obiecte contondente, potrivit raportului asupra violentei juvenile realizat de Organizatia Mondiala pentru Sanatate in septembrie 2010. In cadrul aceluiasi context, unul din cinci copii sufera abuzuri sexuale in Europa, potrivit unei statistici a Consiliului Europei.

·Foto front si main: Pink Sherbet Photography


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri