Am avut un soc foarte puternic cand am descoperit ca sufar de maladia neuro-motorie. In cel de-al treilea an de Oxford am observat ca devin oarecum, mai neindemanatic si am cazut odata sau de doua ori a fost un soc sa inteleg ca am o boala incurabila care ma poate ucide in cativa ani. Dar n-am murit. De fapt, desi viitorul era sumbru, am descoperit cu surpriza ca in acel moment ma bucuram de viata mai mult decat inainte.

Aceasta este pe scurt, povestea lui Stephen Hawking, cel mai prolific om de stiinta al momentului, preocupat de teoria relativitatii si fizica cuantica. Stephen Hawking este paralizat, imobilizat de zeci de ani de catre o boala necrutatoare care nu i-a paralizat insa mintea. In interiorul imaginatiei sale, Stephen Hawking incearca sa raspunda celor mai provocatoare intrebari din stiinta si filosofie: “De ce suntem aici? De unde venim?” El a fost primul dintre teoreticieni, care s-a gandit sa studieze universul imbinand teoria macro-cosmosului (a relativitatii) cu teoriile mecanicii cuantice (studiul atomilor), pentru ca, spune el, la inceput Universul nu era mai mare decat "un punct"... Incercand sa intelegem inceputurile, am putea gasi raspunsul la intrebarea, "cum de suntem aici".

Retail jobs

“Toata viata mea am fost fascinat de marile intrebari cu care ne confruntam si am incercat sa gasesc raspunsuri stiintifice pentru acestea. Daca si voi, ca si mine, v-ati uitat catre stele si ati incercat sa gasiti un sens pentru ceea ce vedeti, ca si mine, ati inceput sa va intrebati ce a facut ca Universul sa existe. Intrebarile sunt clare si inselator de simple. Raspunsurile au parut mereu a fi cu mult, peste intelegerea noastra. Pana astazi.

Ideile care au crescut in peste doua mii de ani de observatii au trebuit sa fie radical revizuite. In mai putin de o suta de ani am gasit noi modalitati de a gandi despre noi insine. De la a ne considera centrul universului, acum ne gasim orbitand in jurul unui soare de dimenisuni medii, care este unul dintre milioanele de stele din galaxia noastra Calea Lactee. Iar galaxia noastra este una dintre bilioanele de galaxii, intr-un univers care se afla in permanenta expansiune. Dar ne aflam inca departe de finalul unei istorii a intrebarilor. Mari intrebari trebuie sa isi gaseasca inca, raspunsurile, inainte de a putea spera ca putem avea un tablou perfect al unvesului in care traim.

Citeste si:
DUNE: Cele mai bune citate din cea mai bună carte science-fiction a...
DUNE: Cele mai bune citate...

Citeste mai departe>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri