Recent, Presedintele Traian Basescu a declarat intr-o emisiune TV, ca exclude orice sansa la presedintia Romaniei, a unei femei. Evident, moderatorul l-a intrebat pe acesta despre Elena Udrea, membra extrem de activa in PD-L. Basescu raspunde clar nu. Argumentul sau? Lipsa de experienta

NU o plac, dar nu e mai rea decat politicienii barbati. Macar arata mai bine. Criticile pe care i le aduci nu sunt prea feministe. Detest imaginea femeii business, care incearca sa arate si sa se poarte cat mai masculin (asa-zis, ca asa prevad stereotipurile) ca sa reuseasca intr-o lume a barbatilor. Femeile sa se manifeste asa cum vor ele, nu sa-si ascunda sexualitatea. Daca ar fi mai multe femei de valoare care aiba si astfel de atitudine, prejudecata ca femeile "cu roz" sunt proaste va disparea”...

In acelasi timp, o alta politiciana, Gabriela Cretu, care face parte din randurile Opozitiei (PSD), isi exprima sprijinul pentru afirmarea femeilor in politica intr-un Manifest pe care il adreseaza colegelor de partid: “Putere avem! Ce mai asteptam?”, spune ea.

“Femeile reprezinta mai mult de jumatate din populatia tarii dar punctul de vedere si interesele lor conteaza putin in decizia publica din Romania. Rarele femei care au voce in spatiul public nu au un program politic centrat pe problematica egalitatii, cu barbatii politici, cu atat mai putin. Legea fundamentala, Constitutia, garanteaza egalitatea cetatenilor indiferent de gen dar intre prevederea de drept si starea de fapt distanta este enorma.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Sunt necesare schimbari sociale si politice majore care sa transforme femeia din cetațean de rangul doi, titular de numeroase obligatii in viața publica si privata, in cetatean egal in drepturi și obligatii cu ceilalti cetateni; sunt necesare politici publice care sa reduca toate inegalitatile sociale si sa reconfigureze continutul si imaginea politicii si societatii romanest”, scrie Gabriela Cretu, pe blogul ei.

Declaratia care a incins spiritele

“Exclud un candidat femeie si la presedintia partidului si la Presedintia Romaniei. Nu exclud candidatura, exclud sansa Pentru Presedintia Romaniei m-as uita la oameni de gen Baconschi, poate Preda... S-ar putea ca romanii sa vrea alt tip de presedinte. Au avut tipul Ion Iliescu, omul cu privirea catre inapoi, catre socialismul cu fata umana, au avut presedinte tipul Emil Constantinescu... Eu sunt jucator si poate romanii nu mai vor un jucator. Poate vor un intelectual cu viziune. Dar acest lucru trebuie analizat foarte bine", a spus seful statului. (Sursa)

"Nu as nominaliza-o pe Elena Udrea ca prim-ministru. Functiile inalte implica experienta de viata. Nu este suficient sa fii inteligent, ambitios, capabil de negociere, asa cum este doamna Udrea. Dar de aici pana la functia de prim-ministru sau presedinte de partid e cale lunga", a adaugat Basescu.

I.S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri