Cu putin timp in urma, Garbo.ro scria despre initiativa Asociatiei Salveaza Vieti de a pune presiune la nivel guvernamental pentru revizuirea Ordinului 50 /2004 ce le-ar permite bolnavilor accesul la un tratament adecvat in strainatate. Andreea Marin Banica se afla trup si suflet alaturi de Salveaza Vieti, iar luni se va intalni cu ministrul Cseke Attila pentru a prezenta solutii reale la problemele miilor de romani care sufera de boli grave si care se afla in fiecare clipa in lupta cu moartea.

“Sunt Andreea Marin Banica si imi doresc sa facem o schimbare in bine pentru sanatatea noastra! Sunt alaturi de asociatia Salveaza Vieti in incercarea de a oferi vietii o sansa. In Romania, Ordinul 50/2004 ar trebui sa acorde romanilor banii necesari tratamentelor in strainatate, pentru boli ce nu pot fi tratate la noi in tara. Este vorba de tratamente ce nu pot fi decontate prin E112, precum leucemii, tumori cerebrale sau alte forme galopante de cancer”, scrie Andreea Marin Banica in Petitia adresata Ministerului Sanatatii, pe care o poti semna si tu. “Vrem un pachet legislativ care sa contina termene precise pentru rezolvarea prioritara a dosarelor si sanctiuni severe pentru nerespectarea lor. Pentru ca Moartea este implacabila si are termene precise!”, spune Andreea, in textul petitiei.

Garbo.ro o intervieveaza pe Andreea Marin Banica in legatura cu mecanismul ei interior, acel ceva care o determina sa puna atat de multa energie intr-o cauza dedicata oamenilor prea slabiti de boala ca sa poata lupta ei insisi cu un sistem nemilos.

Garbo: Te-ai alaturat Asociatiei Salveaza Vieti pentru a lupta impotriva unei boli sociale – nepasarea. De unde vine dorinta de a ajuta cat mai multi oameni aflati in suferinta?

Andreea Marin Banica: Este un mod de viata pentru mine. Am fost crescuta astfel, ceea ce am vazut acasa in familie a devenit normalitate pentru mine la maturitate si nu vad in asta nimic extraordinar, dimpotriva mi-e greu sa-I inteleg pe cei care merg nepasatori inainte fara sa se uite niciodata in jurul lor, fara sa-si dea seama ca oricum ceea ce nu-I afecteaza astazi, intr-un fel sau altul, ii va afecta maine, pe ei sau pe copiii lor.

Garbo: Primesti pe blogul tau, mii de mesaje in care oamenii iti cer ajutorul, neputinciosi in fata suferintei… este halucinant, “este o durere ca o nesfarsita interventie fara anestezie pe cord deschis”, dupa cum ai spus chiar tu, in scrisoarea deschisa adresata ministrului. Te slabeste sau te face sa fii mai puternica, constientizarea acestei realitati extrem de dure, care pentru multi nici macar nu exista sau pe care o ignora cu buna stiinta?...

Andreea Marin Banica: Am de ales: sa ma plang mereu de neputinta de a rezolva multe dintre problemele oamenilor care ajung la mine, sau sa vad partea plina a paharului si sa misc lucurile in directia buna cat de multi mi sta mie in putinta sa o fac. Am ales a doua varianta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri