Stiti ce inseamna 'bacha bazi' in limba afgana? Suna destul de exotic si curios, insa raspunsul este unul tulburator. 'Bacha bazi' inseamna 'baiat de joaca'. Baietei chiar si de 7 ani sunt transformati in obiecte 'de joaca'pentru satisfacerea placerilor sexuale ale barbatilor afgani bogati.

"Monstrii pot fi oriunde: strainul din parc ce farmeca bonele cu priceperea cu care se apropie de copii, noul amic al familiei, dornic sa ne ajute, cu gesturi seducatoare fata de copilul nostru, vecinul gata oricind sa ne sara in ajutor, atunci cind serviciul ne retine peste program. Ce-i de facut? Copilul nu trebuie lasat decit cu persoane de incredere, rude sau prieteni verificati in ani buni de relatie. Cel mic trebuie invatat, inca din primii ani de viata, ca nu are voie nimeni sa-l atinga in zonele intime, decit parintii, nici macar sub o motivatie care pare rezonabila, ca nu are voie sa primeasca nici un cadou de la cineva strain si ca trebuie sa semnaleze orice incercare a unei persoane straine de a se apropia de el, sub o forma sau alta. Dati personalului din scoala sau gradinita unde invata cel mic o lista cu persoanele carora poate fi incredintat, la terminarea cursurilor", spune Tango.

De cate ori vad in autobuz chipul unui copil dat disparut, ma gandesc cu groaza oare pe mainile cui a ajuns. Trebuie sa luptam cu totii pentru binele celor prea mici ca sa se apere aici si pretutindeni!

I.S.
 

Foto fr si main: By 271 EAK MOTO /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri