Silviu Prigoana a depus la Parlament un proiect de lege care sustine legalizare a prostitutiei. Propunerea a starnit deja foarte multa valva, asa cum se intampla mereu atunci cand tema este adusa in discutie.

2. Prostituatele vor fi mai protejate?

Prostituatele pot fi protejate si altfel decat prin legalizarea prostitutiei, de pilda prin decriminalizare, adica renuntarea la amendarea lor, asa cum se practica acum. Daca Statul se preocupa pentru ele, le-ar putea oferi cursuri de calificare si programe de insertie pe piata muncii.

3. Prin legalizarea prostitutiei se vor inregistra mai putine violuri?

Asta este conceptia unora care cred ca barbatii au nevoie de un fel de defulare a agresivitații sexuale. In primul rand, si prostituatele sunt oameni, deci si ele ar trebui protejate impotriva agresiunilor unor descreierati. In al doilea rand, exista studii care arata ca barbatii care frecventeaza prostituatele tind sa trateze toate femeile ca pe niste prostituate si isi deformeaza perceptia asupra relatiei cu sexul opus. Deci e posibil ca violurile sa creasca, nu sa scada, femeile devenind pentru acesti barbati niste obiecte sexuale de unica folosinta.

4. Prostitutia exista si va exista, de ce nu sa-i dam forme legale?

Si sclavia a existat si totusi s-a reusit abolirea ei. Ceea ce este legal este interpretat ca fiind bun, ceea ce nu e cazul cu prostitutia. Prostitutia nu este doar un atentat la adresa demnitatii umane, afectand fizicul si psihicul celui care o practica, dar este asociata in secolul in care traim cu criminalitatea organizata si traficul de fiinte umane. Milioane de femei si copii le-au cazut victime, iar legalizarea prostitutiei n-a facut decat sa le ofere mafiotilor un ajutor pentru a-si desfasura operatiunile si pentru a atrage clientii cu banii carora si-au construit averile. Acesta mi se pare cel mai important argument in ceea ce priveste tara noastra impotriva legalizarii prostitutiei. Potrivit site-ului 9AM.ro, Silviu Prigoana, initiatorul textului legislativ, sustine ca proiectul a fost "copiat" de la germani si prezentat intr-o forma "putin modificata". Cum poti veni cu o astfel de propunere intr-o tara in care institutiile de aparare si Legislativul nu sunt in stare sa gestioneze activitatile subterane ale grupurilor de infractori!?

5. Prin legalizarea prostitutiei se va putea face controlul unor boli si vor fi protejati clientii?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri