Silviu Prigoana a depus la Parlament un proiect de lege care sustine legalizare a prostitutiei. Propunerea a starnit deja foarte multa valva, asa cum se intampla mereu atunci cand tema este adusa in discutie.

Tudorina subliniaza insa un aspect esential al problemei, aratand ca ar fi o imensa greseala legalizarea prostitutiei in tara noastra, pentru ca „Romania este tara a traficului de persoane”.

„Felul cum guvernul a tratat acest fenomen a fost aspru criticat intr-un raport din iunie al Departamentului de Stat al SUA. Pe un teren pe care retelele mafiote deja exista, legalizarea prostitutiei ne-ar pune repede pe harta turismului sexual, precum Indonezia, oferind de „munca” romancelor fara oportunitati si joburi normale. La asta le-ar condamna, din nefericire, Guvernul pe unele romance, in lipsa oferirii altor oportunitati de a le asigura traiul pe timp de criza”.

"Implicatiile legalizarii prostitutiei ar trebui studiate impreuna cu specialistii din tarile care au facut in urma cu cativa ani acest pas, pentru a vedea care este punctul lor de vedere actual. Ar trebui intrebati norvegienii de ce au renuntat la legalizarea prostitutiei in favoarea sanctionarii clientilor si descurajarii acestei munci. Si nu in ultimul rand, ar trebui vazut cum functioneaza legislatia de amendare a clientilor din Suedia, Islanda, Finlanda si dezbaterile pe care aceasta le-a starnit in tari precum Marea Britanie sau Spania”, subliniaza Tudorina Mihai.

La final, tot via Tudorina Mihai, cateva raspunsuri la nedumeririle pe care le aveti probabil, cu privire la legalizarea prostitutiei:

1. Vor veni bani la buget din impozitarea prostitutiei?

Nu. Cel mai probabil, dupa ce se vor inregistra legal, proxenetii deveniti peste noapte oameni de afaceri onorabili nu-si vor declara decat o foarte mica parte din venituri. Evaziunea fiscala va fi greu de controlat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri