De 10 ani am uitat ce inseamna greul, de 10 ani o ducem bine si suntem foarte multumiti de ceea ce am realizat, de 10 ani ne felicitam in fiecare zi pentru ca am reusit sa ne rupem de saracia din Romania si de tot atatia ani lucram intr-un colectiv de oameni civilizati, care stiu sa spuna Te rog sau Multumesc.

Insa viata m-a invatat sa fiu matura si sa constientizez faptul ca toti, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa apucam un anume drum, astfel incat sa ne implinim soarta. Iubeam intalnirile saptamanale dintre noi, fetele, iar sotul meu era super incantat de gratare si de discutiile cu ceilalti prieteni, pe care ii cunosteam de mici copii.

Am crescut toti impreuna, am fost colegi din scoala generala si am mers la acelasi liceu, iar facultatea am facut-o in acelasi oras. Ne-am facut un grup al nostru, imbatabil, pana in momentul in care ne-am hotarat noi sa rupem randurile si sa facem pasul spre o viata mai buna. Si o avem! Insa avem si melancolia dupa-amiezelor de vara, la munte sau la padure, a grupului nostru unit si sugubat, pe care il revedem doar odata pe an.

Si toata lumea spune ca oricum timpurile s-au schimbat si ca de abia acum iti dai seama de prietenii adevarati, ca acum se discerne omul bun de cel rau, insa noi si acum venim cu drag pentru a ne regasi prietenii nostri dragi, langa care am visat sa cucerim lumea. Toti spun ca nu mai sunt vremurile de altadata, cu chefurile pana dimineata, cu durerile de cap de a doua zi sau cu imprumutatul de la o bursa la alta, insa noi ii strangem pe toti, de fiecare data cand venim acasa si ne bucuram de viata ca la 20 de ani! Si toate astea, cu bunavointa noastra financiara, astfel incat stau si ma gandesc, oare intr-adevar vor sa fie cu noi, sau pur si simplu isi doresc un week-end gratis la mare sau la munte, in functie de decizia lor.

Sau ne fac sa platim pentru faptul ca am plecat si i-am parasit, pentru ca am vrut altceva, iar daca vrem acum sa ne aducem aminte de ce a fost in trecut trebuie sa dam cota parte fiecaruia? Oare Cerberul este mai scump sau mai ieftin? Oare pe el trebuie sa-l platim numai pentru ca ne trece Styx-ul sau trebuie sa-i dam si bacsis, pentru ca-i rapim timpul?

Adica, e mai bine cu prietenii nostri de conjunctura, care nu ne cer nimic in schimb, cu care iesim fiecare pe cheltuiala lui, cu nici o intentie de a ni se baga in suflet, pur si smplu pentru a socializa sau cu prietenii pe care noi ii consideram ideali, aceia din Romania de altadata?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri