Silviu Prigoana a depus la Parlament un proiect de lege care sustine legalizare a prostitutiei. Propunerea a starnit deja foarte multa valva, asa cum se intampla mereu atunci cand tema este adusa in discutie.

Potrivit lui Silviu Prigoana, proiectul de lege initiat de el prevede prestatii sexuale contra cost, eliberarea de chitanta fiscala si carnet de sanatate pentru cele persoanele care lucreaza in acest domeniu, potrivit 9AM.ro. Potrivit acestui proiect, prostituatele trebuie sa aiba minim 20 de ani, iar clientii, minim 16.

Pe blogul ei, politiciana Ancuta Pocora are o pozitie extrem de critica cu privire la propunerea lui Silviu Prigoana: "Prigoana se vrea mare matroana", spune ea ironic si mai departe argumenteaza: "Silviu Prigoana, de meserie afacerist - gunoier, a gasit solutia pentru rezolvarea tuturor problemelor cu care se confrunta romanii: legalizarea prostitutiei. Sunt nevoita sa vorbesc despre subiect pentru ca a depus deja un proiect de lege pe aceasta tema la Parlament si, inevitabil, acesta va ajunge si in dezbaterea Comisiei de egalitate de sanse pentru femei si barbati de la Camera Deputatilor, comisie pe care o conduc. Altfel, acest personaj nu merita atentie… Precizez din start ca sunt total impotriva legalizacii prostitutiei. Motivele sunt multiple, cel mai puternic argument fiind acela ca nu voi fi niciodata de acord ca femeia sa fie tratata ca obiect sexual, ca marfa. Ideal ar fi sa gasim si sa luam acele masuri economice, sociale care sa duca la cresterea nivelului de trai, la prosperitate, astfel incat nici o femeie sa nu mai fie nevoita sa-si castige existenta vanzandu-si trupul. Astfel de propuneri merita toata atentia noastra", spune Cristina-Ancuta Pocora.

Intr-un moment in care trendul european este exact cel al scoaterii prostitutiei in afara legii, dupa esecul inregistrat in mai multe tari, cum ar fi Norvegia, la noi in tara discutia revine, dar majoritatea politicienilor si a opiniei publice se afla de cealalta parte a baricadei.

Experienta celorlalte state in domeniu arata ca: Legalizarea prostitutiei aduce la buget mai putini bani decat se cheltuie pentru ameliorarea efectelor acestui flagel social. Legalizarea prostitutiei nu reduce, ci sporeste numarul imbolnavirilor cu boli venerice, inclusiv SIDA. Legalizarea prostitutiei nu rezolva, ci agraveaza statutul de inferioritate si starea de exploatare in care se afla prostituatele.

Ca de obicei, Tudorina Mihai (Membra a organizatiei pentru drepturile femeilor FILIA) are o reactie foarte promta si pertinenta cu privire la legalizarea prostitutiei. Pe blogul ei, ea isi sustine pozitia impotriva legalizarii prostitutiei spunand: “Decriminalizarea prostituatelor, da! Legalizarea prostitutiei, nu!”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri