Sunt ingrijitoare, femeie de serviciu, intendenta, gradinareasa fara studii in domeniu si femeie libera! Este o cantareata care spune ca e mama si femeie usoara, o nenorocita si o gospodina, iubita si sotie in acelasi timp. Ma regasesc in versurile ei si sunt mandra de mine.

Si vorbim despre faptul ca in ziua de azi toti vor studii superioare, pentru ca apoi sa fie someri, toti vor super salarii doar pentru ca au o diploma si uitam ca de fapt trebuie sa existe si muncitori si meseriasi, cei care fac o scoala profesionala de meserii si atata vreme cat in Romania salariile intelectualilor vor fi bataie de joc sa nu vina nici o ministra a invatamantului sa spuna ca profesorii traiesc din vocatie!

Nu este nici pe departe o pledoarie pentru incurajarea muncii "de jos", nu este nici pe departe o impunere a unei decizii, nu este o denigrare a statutului de intelectual, nu este nici macar o lauda personala, ca sa nu mai spun ca nu este deloc un imbold pentru emigrare, este doar o experienta, o parere si o pliere pe variantele existente, o adaptare la conditiile oferite, o portita care asteapta sa fie deschisa de fiecare in parte, o dovata clara a existentei liberului arbitru, pentru ca daca maine nu vom mai avea carne, vom deveni toti, fara exceptie, vegetarieni!

Un articol de Alexandra Popovici

Acesta este primul dintr-o serie de articole pe care Garbo.ro le va publica, in incercarea de a radiografia migratia romanilor cu toate dramele, implinirile si compromisurile pe care ei trebuie sa le faca, pentru a-si schimba viitorul. Este o tema extrem de dureroasa pentru multi oameni ce considera ca poate, aceasta este singura solutie pe care o au in fata unui trai extrem de anevoios, ca este poate singura speranta ca le pot oferi copiilor lor o viata mai buna decat au avut ei. Este speranta ca vor merge intr-o tara in care oamenii zambesc si sunt amabili, chiar daca si ei, la randul lor merg la serviciu sau au taxe de platit, o tara in care nu ai frica sa mergi pe strada, o tara in care institutiile isi fac datoria. Majoritatea dintre noi avem rude plecate in strainatate, insa visul emigrarii cuprinde din nou, din ce in ce mai multi romani: Potrivit mai multor sondaje, peste 20% dintre romani doresc sa plece definitiv din tara, marea lor majoritate fiind tineri, arata 9am.ro, recent. Ne aflam in fata unui "exod fara preceden"t, spun sociologii.

De ce vrem sa plecam? Ce compromisuri ne astepata? Care sunt povestile celor care se afla deja in alte tari? De ce suntem atat de nemultumiti de tara noastra?, acestea sunt cateva intrebari carora vom incerca sa raspundem, prin intermediul mai multor articole despre migratie.

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri