Ce stim despre lumea latino-americana la nivelul simtului comun? S-ar putea sa fi ramas cu niste imagini si reprezentari din telenovele. Pe mine m-a marcat intotdeauna acea poveste repetitiva a Cenusaresei.

Realitatea femeilor care lucreaza in spatiul domestic latino-american, “in spatele usilor inchise”, a fost foarte frumos ilustrata de catre regizorul Sebastián Silva in filmul La Nana (Servitoarea), care a castigat premii importante la festivaluri de film, inclusiv “Premiul pentru cel mai bun film strain” la Sundance, anul trecut.

Artista Ruby Rumié spune ca intr-un fel, toti latino-americanii care au avut experienta de a fi fost ingrijiti de catre o servitoare, au un sentiment de indatorare fata de aceste femei care au renuntat la o parte din viata lor pentru a face parte din spatiul intim al altei familii, de multe ori renuntand chiar la propria personalitate. In timpul realizarii acestui proiect, artistele si-au dat seama ca din fericire, s-a schimbat ceva in viata de familie a latino-americanilor, care acum pun un mai mare pret pe munca servitoarei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

In ultimii ani, cateva tari din regiune – Chile, Gutemala, Paraguay si Uruguay – au pus la punct niste politici serioase care imbunatatesc conditiile de munca pentru servitoare si pentru ingrijitoare, insa nu este inca de ajuns. In timp ce in unele locuri munca domestica a fost profesionalizata, sunt dese cazuri de sclavie, avertizeaza expertii.

Aceasta expozitie este deschisa la Muzeul de Arta Fotografica din Santiago, capitala statului Chile, pana in luna august, pentru ca mai apoi sa poata fi vazuta si in Statele Unite. Din fericire, grazie noilor tehnologii, noi ne putem bucura de intelegerea si vizionarea acestui proiect, doar privind monitorul calculatorului.

Am aflat despre acest proiect via Sociological Images.

de Jullie S.

Foto: Ruby Rumié, Justine Graham (https://www.a-verare.com/Espanol/Documentos/Lugar_Comu_Graham_Rumie_2009.pdf)

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri