Tot ce imi doresc mai tare in perioada aceasta este sanatatea. Exclud total din minte posibilitatea ca vre-un dezechilibru fizic, oricat de mic sa ma scoata din circuitul meu, pe de-o parte pentru ca nu este timp de bolit, trebuie sa fim tari sa facem fata provocarilor. Pe de alta parte sub nicio forma nu as vrea sa ma aflu pe mainile sistemului medical din Romania. Si mai e ceva! Nu am deloc incredere in medicina contemporana si in medici.
14. Doctorul Lipman se mai plange de asemenea de faptul ca, in medicina actuala nu este incurajata relatia medic-pacient si ca pacientul nu este vazut ca un partener ce trebuie sa lupte pentru propria-i sanantate.
15. Efectul placebo are o conotatie negativa si este ignorant, in loc ca el sa fie considerat acea capacitate a corpului de a se auto-vindeca.
16. Industria farmaceutica este prea mult integrata sistemului medical, iar industria farmaceutica are o putere prea mare asupra medicilor care sunt persuadati sa recomande medicamente de la o anumita firma, in detrimental alteia s.m.d.
17. Mai mult de 80% dintre tratamentele medicale folosite nu au fost testate in mod riguros si supuse studiului in bransa specialistilor in medicina. Totusi sistemul medical insista ca metodele alternative de medicina trebuie sa treaca prin astfel de studii, teste si analize serioase inainte de a fi folosite. Evaluarea in sistem trebuie schimbata, subliniaza medicul Lipman.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Frank Lipman a gasit aceste minusuri pentru sistemul medical actual, care este cumva pus in opozitie cu alte tipuri de tratamente. Noi putem sa mai adaugam, sau chiar sa taiem dintre acestea, mai ales ca totusi, facem parte din alta societate si ca, pe alocuri, enunturile medicului american, la noi nu se aplica. Cert este ca in mare parte, acest medic are dreptate cu privire la critica pe care o face medicinei actuale. In acelasi timp, sper din tot sufletul ca tot mai multi doctori sa imbratiseze un tip de gandire mult mai deschis, mai maleabil, pentru a stabili acea relatie de colaborare de care avem nevoie pentru a deveni sanatosi, sau pentru a nu ne imbolnavi.

Cum se vede de la noi, sistemul medical actual?

Acest tip de gandire este imbratisat si de Iulia Dibu, redactorul Healthy-Kudika, care este in acelasi timp, viitor medic. Ea mi-a explicat mult mai bine despre ceea ce inseamna medicina la noi in tara, care sunt defectele (unele dintre observatiile ei fiind similare cu ale medicului american) si care sunt plusurile sistemului medical actual, in opinia ei. Mi-a indepartat chiar, o parte dintre fricile pe care le am in ceea ce priveste relatia doctor-pacient:

3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții

"In privinta spuselor Dr. Frank Lipman, o parte din aceste nemultumiri persista si in sistemul medical de pe meleagurile noastre, dar nu numai. Desigur, aceasta nu inseamna ca peste tot este la fel, insa in toata aeasta perioada in care am studiat medicina si am facut stagiile necesare dezvoltarii profesionale am observat ca relatia medic-pacient si preventia nu sunt neaparat neglijate, ci pur si simplu nu exista timp si/sau bani pentru aceastea.

Pacientul ajunge la medic cu suparari clare care devin proritare in ochii medicului si le trateaza astfel, dar rar se intampla ca pacientul sa revina la controlul cerut de medic din diverse motive: locuieste in provincie, ii este teama, nu are timp, din motive economice, transport etc.

Am vazut de asemenea pacienti tratati extraordinar dar care au plecat nemultumiti, desi se insanatosisera, pentru ca nu au putut interrelationa cu medicul asa cum si-ar fi dorit si pentur ca nu au inteles ce patologie au avut si ce trebuie sa faca pe viitor,a ceasta fiindca nu li s-a comunicat. Ba chiar, pacientilor le este frica de doctor.

Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți

Insa cum ar putea un medic trata atatia pacienti intr-un timp atat de scurt pe care il are la dispozitie? In ceea ce priveste preventia, pacientii mai rar au parte de o lista a factorilor de risc pe care ii prezinta pentru anumite afectiuni si mai ales de solutii pentru acea lista a factorilor de risc. Aceasta preventie foarte probabil ar trebui sustinuta in special de medicii de familie care de asemenea au agenda plina. Si atunci, unde este calea de mijloc?", se intreaba Iulia.

"Din fericire insa, medicii de la noi se specializeaza si in alte metode medicale. Spre exemplu multi medici de familie au cursuri de acupunctura si/sau homeopatie si le aplica in tratarea pacientilor. Psihologia este o materie intens studiata in facultate si deja prezinta numeroase studii ale efectelor aplicarii acesteia, cu rezultate foarte bune.

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Pantofi de primăvară pe care trebuie să îi ai în colecție

Tratamentul tinde sa fie individualizat pacientului si stilului de viata al acestuia, doar ca economia afecteaza dramatic un astfel de progres. Dar unde sunt efectele? De ce nu sunt atat de “vizibile”? Nu exista suficiente puncte medicale pentru tratarea bolnavilor si mai ales aparatura si resursele necesare. In ceea ce priveste influenta industriei farmaceutice in sistemul medical, imi permit sa spun cu tristete ca totul se invarte in jurul economiei.

Pe de alta parte, in opinia mea totul ar trebui sa inceapa de la preventie, iar aceasta este posibila numai prin educatie. Cred ca ar fi greu ca medicii sa “povesteasca” fiecarui pacient in parte tot ceea ce ar tine de preventie, de aceea cred ca totul ar fi mai usor daca oamenii s-ar putea informa singuri, spre exemplu din reviste medicale care abordeaza pe intelesul tuturor teme din preventie si stil de viata sanatos, care vorbesc despre alimentatia sanatoasa dar si despre factorii de risc, daca anumite cursuri s-ar introduce in scoli fiindca la noi nu toti au acces la internet, reviste medicale sau alte surse de informare, si asa mai departe", subliniaza Iulia Dibu.

Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

"Cred de asemenea ca anumite teste macar pentru depistarea riscurilor bolilor cele mai frecvente ar trebui sa existe in cabinetele medicilor de familie si pacientii sa le completeze periodic. Si mai ales cred ca pacientul ar trebui sa priveasca pozitiv medicina, oricate argumente negative ar avea. Medicii sunt tot oameni, nu pot fi perfecti, dar daca teama de doctor ar disparea si educatia (care de fapt s-a incercat sa se impuna si prin lege) de a merge anual la analize ar fi respectata, probabil multe nenorociri n-ar mai exista.

Asadar, poate ca imbunatatirea rezultatelor medicinei si a relatiei medic-pacient nu ar trebui sa vina doar din partea cadrelor medicale, ci si din partea oamenilor".

Foto front si main: Shutterstock

Un articol de Jullie S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri